TOP

Dit zijn de vrouwenschoenentrends voor zomer 2019 volgens Micam

Van zondag 16 tot en met woensdag 19 september vindt de 86e Micam plaats in het Italiaanse Fiera Milano. Om het nieuwe inkoopseizoen goed te beginnen, komt de schoenenbeurs nu al met de trends voor zomer 2019.

De vrouwenschoenentrends voor zomer 2019 draaien volgens Micam om meditatie en gezondheid. Vlak voor de aanvang van het inkoopseizoen komt de Italiaanse schoenenbeurs met een uitgebreide analyse van de zomertrends voor volgend jaar. Ook het kleurenpallet moet positiviteit uitstralen.

In Touch

In Touch draait om zelfreflectie. Welzijn, vooral met zichzelf, is een nieuwe bron van inspiratie. Ontwerpen van accessoires en schoenen zijn geïnspireerd door meditatie en kleurentherapie, om zo een positief effect te hebbe op de stemming van de drager. De schoenvormen zijn minimalistisch en bijna conceptueel. De nieuwste materialen creëren een glanzend verwaterd effect en worden gecombineerd met warme tonen om gedurfde en ongewone nuances te produceren.
Micam 86 schoenentrends zomer 2019 - in touch vrouwen

Common Ground

Common Ground is de wens om terug te keren naar de oorsprong en opnieuw verbinding te maken met iemands achtergrond en tradities. Deze bohemiantrend voor zomer 2019 blikt terug op de jaren ’90 tot het begin van de jaren 2000. Een stilistische periode keert terug naar het toneel met verwijzingen naar beeldende kunst en interieurontwerp. Warme aardetinten worden gecompenseerd met helderdere tinten om een weelderige, luxe uitstraling te creëren.
Micam 86 schoenentrends zomer 2019 - common ground vrouwen

Creative Manifesto

In een steeds meer gepolitiseerde wereld, viert de Creative Manifesto-trend de noodzaak om een standpunt te nemen en een verschil te maken. De ontwerpen onthullen de wil om tevoorschijn te komen en te vechten voor datgene waarin je gelooft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan producten die worden gebruikt om slogans weer te geven. Het palet is opgebouwd uit gedurfde kleuren, versterkt door een breed scala aan sterke militaire tonen of juist neutralere, zachtere tinten.
Micam 86 schoenentrends zomer 2019 - creative manifesto vrouwen