TOP

N32 uit Purmerend: ‘Elke maand krijg ik ontzettend veel stage-aanvragen’

Urban modewinkel N32 uit Purmerend introduceerde afgelopen weekend eigen logoshirts. Textilia vroeg eigenaar Alain Kuipers naar zijn visie op het branden van zijn winkel en de bijzondere relatie met zijn jonge klantenkring. “Ik vraag ze regelmatig wat zij nou tof vinden.”

Het N32-shirt is oranje, is dit een actie voor Koningsdag?

“Totaal niet. Ik werd door een vriend op de link met Koningsdag gewezen. Zelf was ik dit eigenlijk vergeten. Maar uiteindelijk komt de lancering van de T-shirts en Koningsdag wel goed uit.”

Hoe ben je dan op het idee gekomen om eigen shirts te maken?

N32 trekt veel jongeren aan, door de populaire merken die ik voer. Labels als Daily Paper, Stüssy, Diadora, Fila, Billionaire Boys Club en Champion. Ik was benieuwd hoe mijn klanten op eigen merchandise zouden reageren. De reacties zijn goed. Als test heb ik twintig shirts laten bedrukken en sinds afgelopen zaterdag is – via de winkel en onze webshop – de helft daarvan verkocht.”

Wat hoop je verder met deze actie te bereiken?

“Meer interactie met mijn klanten. Ik vraag ze al regelmatig wat zij nou tof vinden. Welke merken en items zij zouden inkopen. Dit contact maakt onze winkel niet zo standaard. In deze tijd moet je toch iets extra’s doen om je zaak te laten uitblinken.”

Via Instagram trek je in ieder geval regelmatig de aandacht met je posts waar ook weer jongeren in figureren. Je hebt binnen het jaar dat je opent bent 5.277 volgers aan je weten te binden.

“Ik probeer de jeugd uit Purmerend bij mijn activiteiten te betrekken. Een van mijn medewerkers heeft dertig jongeren, die al wel én nog niet klant zijn, uitgenodigd om naar de winkel te komen. We hebben polaroids gemaakt waarop ze onze kleding dragen en die online gezet.”

Mooi lookbook op je site trouwens.

“Drie talentvolle artiesten uit Purmerend hebben daarvoor model gestaan. Zij zijn ook vaak te vinden in de muziekstudio die ik achterin mijn winkel heb. Zij mogen daar gratis gebruik van maken en tegelijkertijd brengen zij weer de mensen om hun heen in contact met N32. Ik wil niet zomaar een winkel hebben, ik wil meer te bieden hebben. Daarom ben ik ook – samen met de gemeente en de Rabobank – bezig enkele projecten op te zetten. Ik kan er nog niet veel over zeggen. Alleen dat ik jongeren wil motiveren en ze een goed gevoel wil geven.”

Hoe gaat het verder met N32? Hoe is het eerste jaar bevallen?

“Het gaat de goede kant op. De bekendheid van de winkel groeit, in Purmerend, maar dankzij de webshop ook daarbuiten. We leveren regelmatig aan klanten in plaatsen waar ik nog nooit van heb gehoord, tot aan Londen en Zweden. En elke maand krijg ik ontzettend veel stage-aanvragen. Tot en met november zit ik al vol met stagiaires. Dus dan doe ik wel iets goeds, lijkt me.”

“Ik ben blij met deze jongeren, ik zet ze in voor marketing- en online werkzaamheden. Op dat gebied lopen zij zo ontzettend voor. En zij weten wat onze doelgroep aantrekt.”

 N32

N32 insta