TOP

MYbusinessmedia breidt zoekmachine diensten fors uit

Vakbladuitgeverij MYbusinessmedia introduceert een breed pakket marketingdiensten waarmee adverteerders beter scoren in zoekmachines. MYbusinessmedia gaat haar klanten beter en breder ondersteunen bij het halen van hun internetdoelstellingen. "Gevonden worden tussen miljoenen internetpagina's is geen kunst, maar een wetenschap," meent Pascal van Sluijs, directeur MYbusinessmedia.

Behalve op de traditionele advertentiemogelijkheden richt MYbusinessmedia – als eerste speler in de markt voor crossmediaal uitgeven – zich steeds meer op de online vindbaarheid van haar adverteerders. Na een quick scan volgt een advies welke instrumenten worden ingezet om door de juiste doelgroepen gevonden te worden.

“Zeker in het MKB is hier veel behoefte aan”, licht Pascal van Sluijs toe. “Voor ons is de vandaag aangekondigde vervolgstap van online marketingdiensten en adviezen dan ook logisch. We spelen hiermee in op de vraag van deze groep adverteerders.”

Online first
Met 32 marktleidende titels en 37 websites is MYbusinessmedia (*) de vierde vakbladuitgeverij van Nederland. In de afgelopen jaren is de markt voor online marketingdiensten als één van de weinige mediasectoren stevig blijven groeien. Op deze marktontwikkeling heeft MYbusinessmedia tijdig ingespeeld. Haar dienstverlening voor adverteerders werd verbreed, volgens het reeds bestaande motto ‘Online First’.

“Door onze marktleidende websites goed vindbaar te maken in Google is de afgelopen jaren het aantal bezoekers en de inkomsten uit online advertenties flink gestegen. Inmiddels zijn onze websites een autoriteit in hun branches. De redactionele content en expertise hebben we vertaald naar geoptimaliseerde bedrijfsuitingen, bijvoorbeeld ‘mini-sites’, voor adverteerders. Nu is het tijd voor de volgende stap: internetadvies en marketingdiensten voor zoekmachines,” aldus Van Sluijs.

Branchekennis, content en advies
MYbusinessmedia combineert branchekennis met internetkennis. Het portfolio bevat uitsluitend A-merken, waardoor het bedrijf inzicht heeft in zowel gespecialiseerde markten als de mogelijkheden van internet. Door binnen de juiste omgeving ook de juiste, specifieke content te bieden, ontstaat een  combinatie die de adverteerder meer kwalitatieve bezoekers oplevert en meer contacten op zijn website. MYbusinessmedia zet zich hiermee op de kaart als een modern uitgeefbedrijf, dat branchekennis, content en advies slim combineert.

Van Sluijs tot slot: “Na een eerste adviesgesprek, op basis van een quick-scan van zijn site, bepalen we in overleg met de klant welke dienstverlening het beste aansluit. Diensten als geoptimaliseerde webpagina’s, zogenaamde landing pages, en het beheer van Google AdWords-campagnes maken het voor de adverteerder, die wellicht nog niet bekend is met internetmarketing, gemakkelijk om in te stappen. Bovendien bieden we advies en ondersteuning om de website van de klant beter vindbaar te maken in zoekmachines.”

(*) Over MYbusinessmedia
MYbusinessmedia is een crossmediale uitgeverij en behoort tot de vier grootste vakbladuitgeverijen van Nederland. Met 160 enthousiaste medewerkers op drie vestigingen in Deventer, Amsterdam en Capelle aan den IJssel onderhoudt MYbusinessmedia 32 marktleidende vakbladen en 37 websites in het portfolio met onder andere Textilia, Engineersonline, Mediafacts en Automobiel Management. In een jaar tijd heeft MYbusinessmedia dankzij haar ‘Online First’ strategie een online bereik van ruim 2,3 miljoen pageviews per maand en 400.000 unieke bezoekers (vooral ondernemers/beslissers in het MKB) gerealiseerd.