TOP

My Jewellery geeft gas met acht nieuwe winkels

My Jewellery heeft in 2022 al drie nieuwe winkels geopend en er staan voor komende maanden vijf winkelopeningen gepland. Daarmee komt het aantal winkels van de vrouwenmoderetailer op 26.

Half februari opende My Jewellery een winkel in het Belgische Mechelen en half maart ging er een nieuwe winkel open in Gent. Daarmee komt het totaal aantal winkels in België op drie, want sinds vorig jaar was er al een winkel in Antwerpen. En daarmee is de expansie in België nog niet klaar, want in mei staan er winkelopeningen gepland in Leuven en Brugge. “De boutique in Antwerpen is een groot succes”, zei oprichter Sharon Hilgers al bij de opening van de tweede Belgische winkel. “We zien veel potentieel in de Belgische markt. Meer winkels openen is voor ons dan ook een logische stap.”

Nieuw winkelconcept met sieradenbar

In Gent introduceert My Jewellery een nieuw winkelconcept. Hier worden alleen de sieraden en accessoires van het eigen label verkocht en niet de kleding. Het brede pand aan de Jacob Gerritsestraat is voorzien van veel glas en ligt aan een groot plein. Middelpunt van de winkel is een grote My Jewellery bar van beton ciré. “Dit is een nieuw concept voor ons”, zegt Hilgers in een persbericht. “Het is de bedoeling dat de klant een sieradenwereld binnenstapt. Achter de sieraden bar staan onze medewerkers klaar om klanten te helpen met het vinden van sieraden en gifts.”

Nieuwe winkels in Nederland

Ook in Nederland ziet het merk nog uitbreidingskansen. In maart opende er een nieuwe winkel in Delft en voor eind april staan er nieuwe winkels gepland in Eindhoven en Bataviastad. Begin mei gaat ook de nieuwe winkel in Zwolle open. Daarmee komt het aantal vestigingen in Nederland op 21. “We willen landelijke dekking en in alle belangrijke steden een winkel hebben, maar met 25 winkels zitten we wel aan de max zoals ik het nu zie”, vertelde oprichter en directeur Sharon Hilgers in juli vorig jaar in een interview met Textilia. Dat aantal komt steeds meer in zicht. Kenmerkend voor het winkelinterieur van My Jewellery zijn de houten wanden, gouden stellingen, witte presentatiekubussen en roze accenten, die ook in de nieuwe winkels te vinden zullen zijn.

Snelle vrouwelijke groeier

De snelle groei van het bedrijf blijft niet onopgemerkt. In oktober 2021 won oprichter Sharon Hilgers al de prijs Vrouwelijke Groeier 2021 van Erasmus Centre for Entrepreneurship en NLGroeit. Dit is een prijs voor het snelst groeiende Nederlandse bedrijf met een vrouw aan het roer. De winnaar werd bepaald aan de hand van de absolute omzet- en personeelsgroei over de periode 2017-2020, waarbij 50% relatieve groei en 50% absolute groei is meegenomen.