TOP

Monki wint Habit award voor winkelinterieur

De Zweedse modeketen Monki heeft in Zweden de Habit award gewonnen voor het nieuwste winkelconcept Monki 3.0 Sea of Scallops. De Habit Fashion Awards worden jaarlijks in Stockholm uitgereikt door het toonaangevende modetijdschrift Habit.

Het nieuwste winkelconcept van Monki is volgens de jury van de Habit awards ‘vet, uniek en opschepperig’ en een verleidelijke en wilde flirt met de magische wereld. Het is een kaki- en goudkleurige onderwaterwereld, met spiegelplafonds en -pilaren, prints op de muren en gekleurde carrousels voor de kleding.

Creatief design 

Monki staat bekend om zijn opvallende en creatieve designs, zowel van de kleding als de winkels. Monki werkte al met de interieurconcepten Forgotten Forest en City of Oil and Steel. Het nieuwste winkelconcept Sea of Scallops is toegepast op winkels in London, Stockholm en Oslo.

Expansie

Monki bestaat sinds 2005 en heeft 56 winkels in 8 landen. In Nederland zijn er drie winkels: in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Sinds de overname door H&M in 2008 is de keten internationaal aan het uitbreiden. De collectie is een mix van design en streetwear voor jonge meiden.