TOP

Monique van Heist wint Marie Claire Prix de la Mode

Marie Claire heeft Monique van Heist verkozen tot de beste Nederlandse designer. Op maandagavond 19 november reikte het modetijdschrift de jaarlijkse Marie Claire Prix de la Mode awards uit in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Tijdens het internationale fashionevent ontvingen bekende ontwerpers en modellen uit binnen- en buitenland een award voor hun unieke bijdrage aan de mode. Zo ontvingen naast Monique van Heist ook Bette Franke (Best Dutch Model), Marc Cain (Best Fashion Entrepreneur) en Sophie van der Stap (Best Style Icon) een award uit handen van presentator Joost Karhof. Internationale awards gingen naar: Karl Lagerfeld voor Chanel (Lifetime Achievement) en Christophe Lemaire voor Hermès (Best Creative Director).

BN’ers
120 invités hadden de eer om de Marie Claire Prix de la Mode bij te wonen. Onder de genodigden waren diverse buitenlandse gasten en bekende Nederlanders als Bridget Maasland, Jort Kelder, Lauren Verster, Claes Iversen, Carlo Wijnands, Jan Taminiau en de Franse ambassadeur Pierre Ménat. Een zeer vergulde Karl Lagerfeld nam zijn Prix in Parijs in ontvangst, alwaar Marie Claire hem persoonlijk ontmoette.

Oscars van de mode
De uitreiking van de Prix de la Mode awards vormt voor glossy magazine Marie Claire het moment suprême van een succesvol jaar vol high fashion en culture. “Ik vind het elke keer een eer dat de groten uit de fashion wereld afreizen naar Amsterdam om samen met Marie Claire de mode te vieren en een onvergetelijke avond te beleven”, aldus Marie Claire’s hoofdredacteur May-Britt Mobach.