TOP

Modekleuren winter 2015-2016: stylingtips van Textilia’s trendwatchers*

Wat worden volgend winterseizoen de basiskleuren, en wat de accentkleuren? Bij de nieuwe kleurkaarten met modekleuren voor winter 2015-2016 die abonnees van Textilia hebben ontvangen bij editie 12, 2014, horen behalve de praktische ‘handleiding’ in het blad ook deze stylingtips van Textilia’s trendwatchers.

Vrouwenmode, stylingtips van Christine Boland

TRENDY Voor winter 2015-2016 zien we verschillende stromingen. Enerzijds is het denken in kleurfamilies (roze-roden, de paars-blauwen en alle warme én koude groenen) weer helemaal terug, anderzijds verlangen we naar zachte poederige neutrale tinten waar we dan spannende ‘disturbing accents’aan toevoegen. ‘The nudes’, zachte beiges, licht taupes, roomwitten, peach en lila’s met accenten van fel oranje of juist koel zilver. Zwart en wit zijn ook dit seizoen basics.
KLASSIEK Alle groentinten worden belangrijk, van neutraal tot meer uitgesproken, licht en donker, en van warm tot koud, daarnaast is de rozerode- en roestfamilie terug met oranje als accent. Ook mooi om met deze tinten de nieuwe rood-wit-blauwcombinaties te maken: donker denim met roomwit en warme volle Skandinavische roden (denk aan de kleur van houten Zweedse huizen, red.)  bijvoorbeeld en dan als accent nog oranje of lichtblauw. Voor bij de donkere kleuren is staal-, en korenblauw interessant als accent. 

Mannenmode, stylingtips van Jeroen Winnubst

TRENDY Radicale combinaties zijn de gewassen zachte neutrale tinten in ‘droge’ stofsoorten met de fellere accentkleuren in structuur, verwassen mat of in glans. Combineer kleur op kleur met blauwtonen die verlopen, of mix alle groentonen, en denk ook in rood, paars en oudroze. Een onverwacht tikje klassiek zijn marine, groen, bruin en grijs naast elkaar
KLASSIEK Verrassende effecten in stoffen met twee tot drie kleuren, van tweed en spikkels tot banen en strepen. In marine, donkergroen met grijs of bruinen met kaneel. Mix voor een luxe uitstraling marine en bruin samen met de groep zachte kleuren als wollig wit, lichtblauw en lichtgrijs. Gebruik één opvallende accentkleur als vernieuwing in herkenbare kledingstukken.

Jeans, stylingtips van Jan Agelink

Na een wat meer donkere periode is de jeanskleurkaart levendiger, kleuriger en warmer van karakter. Met de vintageblauwe denimgroep worden de steenrode en oranje tinten gecombineerd om etnische en folkorepatronen mee te maken. Met de hardgele, fel-blauwgroene en alarmrode tinten pakt de jongerengroep uit in cartoon-, pop- en doe-het-zelf thema’s.  Denk bij dit doe-het-zelven aan verfstrepen en spatten, maar ook realistische fotoprints die in collagestijl worden gebruikt. Binnen dit thema zijn de expressieve dessins te vinden.

Sportfashion, stylingtips van Jan Agelink

Natuurlijke materialen en structuren zoals, leer, vacht en breisels nemen een enorme vlucht in sporstwear dit seizoen. Ze komen voor in allerlei aardse, groene en metaalachtige variëteiten in zowel finish, afwerking als kleur. Samen met de gladdere en meer technische ‘performance’-textiel is er een spannend contrast en een duidelijke nieuwe richting te bespeuren.

Bodyfashion, stylingtips van Stijlinstituut Amsterdam

Een fascinatie voor cultuur, liefde, film en historie inspireert stijlvolle, betekenisvolle en stijlvolle lingerie, nachtmode en ondergoed. We zien tot de verbeelding sprekende dessins, avant-garde kleurcombinaties en delicate materialen. Sensuele silhouetten in silky satijn, gedecoreerde tule, velvet-touch uni’s en verfijnd kant. Een voorkeur voor gewaagde combinaties, subtiele details, crafted decoraties en verfijnde afwerking.

Kindermode, stylingtips van Tineke Igel

Deze winter geen duidelijke scheiding meer tussen bottom- en topkleuren, uni- en accentkleuren. Verschillende donkere wintertinten worden gecombineerd met elkaar en met smaakmakers als rood, brons/oranjen, gelen en turkoois. Maar deze accentkleuren doen het ook prima als uni’s. Met name een tint in de brons/rood/oranje-sfeer neemt een prominente plek in. Goud en zilver zorgen voor subtiele accenten en winterwit mag zeker niet ontbreken.

Heb je geen abonnement op Textilia, maar wil je toch de kleurkaarten met de modekleuren voor winter 2015-2016 hebben? Bestel ze hier.