TOP

Modeketen WE opent twintig winkels in Nederland

Modeketen WE gaat de komende drie jaar het aantal filialen fors uitbreiden. In Nederland staan circa twintig winkelopeningen gepland in nieuwe steden. Ook in België, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk expandeert de keten, vertelt topman Wouter Kolk aan Textilia.

De forse expansieplannen passen in de strategie die WE tweeënhalf jaar geleden formuleerde, vertelt Wouter Kolk: “In Nederland zijn er twintig plekken waar we groeikansen zien en dat zijn niet alleen nieuwe steden maar ook steden waar we reeds vertegenwoordigd zijn. In Nijmegen openen wij in maart het nieuwe lifestyle concept en waarschijnlijk komen er datzelfde jaar nog twee winkels in deze nieuwe vorm bij.”

Master Franchise
Ook in Brussel, Lyon, Hamburg, Luzern en Wenen opent WE in 2010 winkels in de nieuwe stijl. “Zo kunnen we precies zien hoe het concept aanslaat in de verschillende landen en bijsturen zodra dat nodig is.” Klok stelde voor elk land een hitlijst met groeiplekken samen, waarop ook nieuwe landen zoals Oostenrijk staan. In deze nieuwe landen runt WE de winkels niet zelf. Kolk: “We zijn bezig met de ontwikkeling van een nieuw franchiseconcept, het zogenoemde Master Franchise, waarvoor we voor elk land een geschikte partner zoeken die alle filialen in dat land aanstuurt.”

Lifestyle concept
Naast de winkels breidt WE ook de accessoirelijn uit met schoenen en laarzen. Sinds oktober wordt deze in twintig winkels getest, waaronder het filiaal op Hoog -Catharijne in Utrecht. “We pakken dit niet zelf op, maar werken samen met een professionele partner die onder het WE-label produceert. Dit doen we ook met de lifestyleproducten waarmee we in de nieuwe winkel in Nijmegen starten. Dat zijn trouwens geen grote aantallen meubels of beddengoed, denk daarbij meer in de richting van magazines en muziek.”

Webshop
Volgende week gaat er nog iets open: de webshop. “Onze winkelpersoneel maakt daar nu al gebruik van, zodat we kunnen testen en persoonlijk ervaren of alles goed loopt. En dat doet het, want het pakje dat ikzelf bestelde werd netjes binnen 18 uur bezorgd.”