TOP

Modebeurs Premium in Berlijn: tevredenheid bij Nederlandse merken

De modevakbeurs Premium vond tegelijk met Bread & Butter plaats in Berlijn. De comeback van Bread & Butter in Berlijn zorgde er enerzijds voor dat merken overliepen van Premium naar Bread & Butter, anderzijds leverde het Premium ook nieuwe bezoekers op die een bezoek aan beide beurzen combineerden.

Woensdag was volgens exposanten op Premium een extreem rustige dag, op donderdag werd het iets drukker en de vrijdag werd bestempeld als beste dag. Hier heeft Bread & Butter duidelijk zijn weerslag op gehad. Bezoekers togen de eerste dag waarschijnlijk naar Bread & Butter en sloten hun trip af met een bezoek aan Premium.

De locatie van Premium (een oud postsorteercentrum) is even charmant en authentiek als dat van Bread & Butter. De focus lag op premiummerken, met name in vrouwenmode en jeans. Daarnaast was er voor het eerst een speciale hal voor accessoires; ook was er een green area met verantwoorde merken.

Onder de Nederlandse merken op de beurs waren PRC Collection, Ilja Visser en Geisha Jeans. Nederlandse bezoekers waren er weinig, maar daar stonden de Nederlandse merken toch niet voor. Tot tevredenheid stemde juist het hoge niveau van het internationale bezoek, waaronder veel inkopers van toonaangevende winkelconcepten. “Ik ben heel blij dat we de overstap hebben gemaakt van Bread & Butter vorig seizoen naar Premium dit keer”, zegt Pascal Zantman, die met PRC Collection op de beurs stond. “We hebben er aan aantal heel goede Duitse klanten bij.” Ook Martijn den Haan, general manager van Ilja Visser, was zeer tevreden. “Bread & Butter is een geweldige beurs, maar niet voor ons. Premium is voor ons perfect, we hebben hier contacten gelegd met hele goede potentiële internationale klanten.”