TOP

ArtEZ Fashion Show groot succes

De Arnhem Mode Biennale werd dit weekend in een gepaste stijl afgesloten. Negentien jonge ontwerpers showden hun eindexamencollectie in de Arnhemse Eusebiuskerk. Het is duidelijk dat ons land er een aantal veelbelovende ontwerpers bij heeft gekregen.

Een uur voordat de show begon stonden er al lange rijen voor de ingang van de kerk waar de Arnhem Mode Biennale zich de afgelopen maand grotendeels afspeelde. Alle plaatsen, zowel voor vrijdag als zaterdag, waren uitverkocht. Dat er veel interesse in de kwaliteiten van jonge talent is, blijkt ook uit de aanwezige pers èn het ontwerpsduo Viktor & Rolf!

Ondanks de hoge temperatuur en de anderhalf uur durende show, bleef iedereen geboeid kijken. Over de catwalk kwamen niet alleen conceptuele ontwerpen, maar ook toegankelijkere mode die zo aan de consument verkocht zou kunnen worden, zoals die van één van de weinige mannenmodeontwerpers Miles Gieles. Hij brengt shirts met een diep uitgesneden decolleté, baggy broeken en zelfs een zwemshort. Geroezemoes ging er door de zaal bij de ontwerpen van Ratna Ho die een technisch hoogstandje waren. Op één van haar ragfijne zwarte shirts waren bijzondere dessins geweven, die perfect zouden aansluiten bij die van onder- en bovenmodefabrikant Wolford.

Hoogtekaart
Manouk Hasebos legt in haar collectie de aandacht op het vrouwelijk schoon. Zo accentueert ze de rondingen van heupen, bovenbenen met zilverglanzend, folie-achtige dessins. Ook benadrukt ze de buik van een zwangere vrouw (zie foto). Zelf noemt de ontwerpster het ‘een hoogtekaart van het vrouwelijke lichaam’. Gezien de kwaliteit en creativiteit van de ontwerpen is duidelijk dat de Nederlandse modebranche de komende tijd meer van deze modetalenten te horen zal krijgen.