TOP

Modebeurs Jam terug naar München

Modebeurs Jam keert de eerstvolgende editie weer terug naar de plek waar het allemaal begon: de Zenith Hallen in München. De editie in Berlijn afgelopen januari was geen succes en de organisatie kiest er nu bewust voor zich op Zuid-Duitsland te richten.

Modebeurs Jam vond afgelopen winter plaats in Berlijn, tegelijkertijd met Bread & Butter en de andere modebeurzen. De beoogde synergie bleef uit: het was erg rustig op de beurs. De organisatie heeft dan ook besloten terug te keren naar de locatie waar het allemaal begon: de Zenith Hallen in München (Jam staat voor Jeans Affair Munich).

Data
Ook is bewust gekozen voor een tijdstip ruim na dé Berlijnse beurzen, namelijk 18 en 19 juli. De organisatie wil hiermee tegemoet komen aan de behoefte bij agenten en merken aan een beurs in Zuid-Duitsland. München is voor ondernemers uit het zuiden van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland een stuk sneller te bereiken dan Berlijn.

Merken
Merken die al toegezegd hebben met Jam mee te gaan naar München zijn onder andere Freeman T. Porter, Silvian Heach, B.Young, Gang, Gin Tonic en Il Dolce. Volgens de beurs hebben merken als Pepe Jeans, Cross Jeans, Take Two, Garcia en Mavi ook interesse.

Historie
De eerste twee edities van Jam vonden plaats in München (zomer 2007 en winter 2007/2008), daarna verhuisde de beurs naar Keulen. Het concept sloeg aan en de beurs groeide. Totdat Bread & Butter terug naar Duitsland kwam en veel merken ervoor kozen alleen Bread & Butter te doen. Jam probeerde het nog door ook naar Berlijn te verhuizen, maar kiest er nu duidelijk voor op de Zuid-Duitse markt in te zetten.