TOP

Modebeurs Jam in Berlijn vooral erg rustig

De eerste editie van middensegment jeansbeurs Jam in Berlijn, die tegelijkertijd met Bread & Butter plaats vond, bleef erg rustig. De gehoopte synergie bleef uit.

Het was de eerste keer voor Jam in Berlijn, dat voorheen in Keulen werd gehouden, maar sinds de terugkeer van Bread & Butter naar Berlijn moeite had standhouders en bezoekers te trekken. Jam had er dan ook alles aan gedaan om te profiteren van synergie met Bread & Butter en er reed een gratis pendelbus tussen de beurzen. Want de nieuwe locatie lag wel op flinke afstand van Tempelhof én van het centrum, waar de andere modebeurs Premium plaats vond. Het aanbod bestond uit zo’n 180 merken, voornamelijk uit het middensegment.

Weinig Nederlandse inbreng
Opvallend was dat de Nederlandse deelname was gereduceerd tot enkele standhouders uit het middensegment, waaronder Cars Jeans, Il Dolce en Not the Same. Jam lijkt meer en meer een platform te worden van Duitse merken en agenten. Ook de Nederlandse merken stonden er vooral voor de Duitse markt.

Niet tevreden
Hoewel de organisatie nog geen bezoekersaantallen heeft vrijgegeven, wordt duidelijk dat de beurs teleurstellend is verlopen. Tegen Textil Wirtschaft sprak directeur Sebastian Klinder uit niet tevreden te zijn. Met name de woensdag was zeer rustig. Wat dit betekent voor de toekomst van Jam is nog niet duidelijk.