TOP

Mode op HollandDoc tijdens Amsterdam Fashion Week

De Amsterdam International Fashion Week staat voor de deur en ook op HollandDoc 24 laten ze dat niet onopgemerkt voorbij gaan. Tussen 22 en 31 januari zijn er op de website van HollandDoc veel documentaires te zien over mode. Dit alles on demand, dus kijken wanneer je wil. Zo staan onder andere Viktor & Rolf, Versace, Louis Vuitton en Christian Dior centraal. Een overzicht...

Mode in Nederland: Van kopie tot kunst
In de documentaire ‘Mode in Nederland: Van kopie tot kunst’ word je bijgespijkerd over de ontwikkeling van de naoorlogse Nederlandse modeontwerpers. In de film komen onder andere ontwerpers voorbij als Edgar Vos, Mart Visser, Frans Molenaar, Rob Kröner, Ronald Kolk, Alexander van Slobbe en Colette van Landuyt.

Het succes van de Arnhemse Mode Academie
Meer over ontwerpen van eigen bodem kom je te weten in Het succes van de Arnhemse Mode Academie. Succesvolle ontwerpers als Viktor & Rolf en Alexander van Slobbe zijn hun loopbaan begonnen aan deze academie. In de reportage worden huidige derdejaars studenten gevolgd bij het tot stand brengen van hun eigen collectie en komen mode-experts aan het woord.

Trendspotting – London Fashion Week 2009
Ook Londen heeft haar eigen Fashion Week. In Trendspotting – London Fashion Week 2009 neemt presentatrice Sarah Meuleman ons mee naar diverse shows en laat ontwerpers hun werk toelichten. Extra aandacht is er voor fotograaf Yvan Rodic alias ‘The Face Hunter’; de man achter het succesvolle blog waarvoor hij eigenzinnig geklede mensen fotografeert.

Trendspotting – Parijs Fashion Week
Dat Parijs mode ademt weet je. Dat je daarom Trendspotting – Parijs Fashion Week moet zien begrijp je. Twijfel je toch? Aan het woord komen onder andere Karl Lagerfeld, Viktor en Rolf, Elie Saab en Claudia Schiffer. En als icing on the cake krijgen we een kijkje backstage bij de show van Chanel.

Tot 22 januari zal Holland Doc haar uiterste best doen nog veel meer documentaires over mode online te vergaren.

www.hollanddoc.nl

Holland Doc is het documentaireplatform van de Publieke Omroep. Met elke donderdagavond rond de klok van elf een auteursdocumentaire op Nederland 2, elke zondagavond om 21.00 uur een radiodocumentaire op Radio 1 èn 24 uur per dag, 7 dagen per week via digitale televisie en internet alle ruimte voor recente en bijzondere oudere documentaires uit binnen- en buitenland.