TOP

Mode City: meer voor mannen & focus op de VS en Canada

Taya de Reyniès, beursmanager van Mode City, was even in Nederland om Textilia een update te geven over Mode City. Deze internationale bodyfashionbeurs vindt plaats van 5 tot en met 7 juli in beurscomplex Porte de Versailles in Parijs.

Mode City www.lingerie-swimwear-paris.com toont wat trendforecaster Lidewij Edelkoort al voorspelde. De SS 2015 collecties draaien grotendeels om bijzondere structuur in stoffen. Van geometrische patronen, patchworks tot transparante stoffen zoals voile en diverse plooitechnieken. De heel felle neonkleuren van de afgelopen seizoenen maken plaats voor gebleekte kleureffecten, zwart en wit.

Nieuwe namen

Deze zomer licht organisator Eurovet Amerikaanse en Canadese merken uit op de beursvloer. Mode City organiseert speciaal op deze landen gerichte lezingen en ontmoetingen met de mensen achter bodyfashionlabels zoals PJ Salvage, L Space, Luli Fama en Diamond Tea. Nieuwe deelnemende merken zijn onder andere het Belgische bodyfashionmerk Epiphany, de home- en underwear van het Engelse Cheek Frills en de badmode voor mannen van Okun. Bodyfashion voor mannen krijgt sowieso voor het eerst een eigen podium tijdens Mode City. Het forum Super Heroes promoot merken als Livia, Ocean Wear en Jog Swimwear. Het WK voetbal wordt daarin niet vergeten: belangrijke wedstrijden worden uitgezonden.

BF nieuwsbrief Mode City juli 2014 (1)

Focus op trends

Meer vakgericht zijn de lezingen, die dit jaar over de Amerikaanse, Canadese en groeiende Aziatische bodyfashionbranche zullen gaan en informeren over de bestverkochte bodyfashion in Europa, stoffen en trends. Het trendforum Boutique des Tendence – in samenwerking met trendbureau Trend Union en Lidewij Edelkoort – toont twee ruimtes waarin bezoekers een 360 graden-ervaring krijgen inclusief een audiovisuele presentatie, nieuwe merchandise-instrumenten en voorbeelden van IT-toepassingen. Het terras buiten het beurscomplex wordt omgebouwd tot een strand. Op dit terrein – eventjes Absolute Summer gedoopt – krijgen bezoekers een mix van trends, beautyworkshops en catwalkshows te zien.

Grote namen

Zoals elk jaar wordt een iconisch bodyfashionmerk uitgelicht. Aan het Franse Maison Lejaby, dat 130 jaar bestaat, dit jaar de eer. Designer van het jaar is het badmodemerk Melissa Odabash, een high end merk dat de laatste jaren bekend is geworden door bekende fans als zangeres Rihanna en topmodel Miranda Kerr. Eurovet organiseert ten slotte een feest in Musée des Arts Forains, een plek om te netwerken en het beursbezoek in stijl af te sluiten.

BF nieuwsbrief Mode City juli 2014 (3)

Meer lezen over Mode City kan via www.lingerie-swimwear-paris.com