TOP

Mexx doet geen zaken met Eastman Exports

Mexx is geen zakenpartner van het omstreden bedrijf Eastman Exports. Vorige week werd het kledingmerk in het rapport van de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) beschuldigd van kinderarbeid. Mexx stopte al in 2009 met de productie bij dit bedrijf.

Volgens het rapport dat vorige week in De Volkskrant verscheen, zou Mexx kleding laten produceren bij het omstreden bedrijven Eastman Exports in de Zuid-Indiase deelstaat Tamil Nadu. Het merk laat echter in een persbericht weten niet meer samen te werken met het genoemde textielbedrijf. ‘Mexx heeft reeds in de oktober 2009 haar samenwerking met Eastman Exports beëindigd.  Voor en tijdens de samenwerking met Eastman Exports, heeft Mexx een derde partij ingeschakeld ter controle van de arbeidsomstandigheden van de medewerkers van Eastman Exports. Daarbij zijn gedurende deze periode, door de controlerende partij op geen enkel vlak ernstige schendingen, zoals dwangarbeid, binnen deze fabriek aangetroffen.’

Kinderarbeid
Uit het rapport blijkt dat er tienermeisjes in de omstreden fabrieken werken. Ze krijgen onderbetaald en mogen het fabrieksterrein niet verlaten, ook niet in hun vrije tijd.