TOP

Men At Work maakt doorstart door eigenaar Witteveen

Victory & Dreams Holding, de moedermaatschappij van onder meer Miller & Monroe en Witteveen Mode is de nieuwe eigenaar van multibrandketen Men At Work. De onderneming heeft overeenstemming bereikt met de curator van de formule die op 26 juni failliet ging.

Victory & Dreams Holding – eigenaar van retailer Witteveen, lifestyleformule Miller & Monroe en OVS-Kids – neemt de vestigingen en werknemers van Men At Work over. Dit laat het bedrijf weten via een persbericht. Hoeveel winkels er uiteindelijk openblijven, hangt onder andere af van de onderhandelingen met de verhuurders van de winkelpanden en de leveranciers. 

 

Doorstart

Curator Evert Baart zegt in het persbericht: ”Met de nieuwe eigenaar is een overeenkomst gesloten over alle voorraden, inventaris, intellectueel eigendom en alle lopende contracten. Ik ben erg blij dat we een doorstart hebben kunnen realiseren.”

 

Synergie

Philippe Hes, bestuurder van Victory & Dreams Holding laat op zijn beurt weten dat de overname van Men at Work een mooie uitbreiding van de bestaande locaties. “Daarbij zien we ook goede kansen voor synergie. Zo zullen op termijn de eigen merken van Men At Work als Airfield, OTR en 8MM ook in de Miller & Monroe-winkels verkocht gaan worden. We zullen Men At Work als shop-shop in onze winkels gaan presenteren.”

 

Eerste prioriteit

Woordvoerder Edwin van Wijk laat aan Textilia weten dat de prioriteit in eerste instantie ligt bij de voortzetting van zoveel mogelijk winkels. “Personeel wordt nieuwe contracten aangereikt en er wordt zo nodig geworven. Met de leveranciers en verhuurders worden gesprekken gevoerd over een doorstart.” Het is nog niet bekend of Men At Work’s algemeen directeur Annemarie Uleman de keten blijft aansturen.

 

Webshop

Voor het faillissement had Men At Work 27 winkels, waarvan er op dit moment nog 19 in bedrijf zijn. De vestigingen in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Den Bosch, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Sneek en Utrecht Hoog Catharijne geopend. Naar verwachting zal de webshop van Men At Work in de loop van oktober worden heropend.

 

Naam Men At Work

Volgens woordvoerder Van Wijk is het nog niet zeker of de naam Men At Work in de toekomst behouden blijft. “In elk geval wordt voorlopig deze naam nog gevoerd. Of dit op termijn wordt veranderd of dat panden worden gebruikt voor de andere formules valt te bezien.” 

 

Consumenten

De nieuwe eigenaar laat verder weten dat de consument vanaf vandaag weer terecht kan bij Men At Work voor besteding van cadeaubonnen. Klanten die voor het faillissement artikelen via de webshop www.menatwork.nl hebben gekocht, maar deze niet geleverd hebben gekregen, krijgen na heropening van de webshop de mogelijkheid om iets anders uit te zoeken. 

 

Victory & Dreams Holding

Victory & Dreams Holding exploiteert op dit moment in Nederland 72 winkels van het mode- en lifestylemerk Miller & Monroe. In september 2017 realiseerde het bedrijf een doorstart van 54 winkels van de vrouwenmodeketen Witteveen. Daarnaast exploiteert het drie winkels van het Italiaanse OVS-Kids. In april van dit jaar werden in Duitsland 180 winkels van Charles-Vögele overgenomen. In totaal werken er meer dan 2.600 mensen bij de groep.