TOP

Megastore Aktiebaby in Breda failliet

Aktiebaby, de megastore met een vloeroppervlak van vijfduizend vierkante meter aan de Grenssteen in Breda, is failliet verklaard. Dat heeft curator mr. Sjoerd Tilman gisteren bevestigd.

Aktiebaby, een winkel met een assortiment voor baby’s, varierend van spenen tot compleet ingerichte babykamers, heeft zijn deuren gesloten. Ook de Tilburgse kindermodezaak Pepita Jeugdmode, geleid door een van de twee directeuren van Aktiebaby, is maandag failliet verklaard.

“We hebben in de surseanceperiode nog geprobeerd de zaak overeind te houden, maar dat is niet gelukt”, verklaart curator mr. Sjoerd Tilman. “Eén van de oorzaken daarvoor was een conflict tussen twee financiers. Betreurenswaardig is dat het een winstgevende onderneming was met een positieve cashflow, maar de omvang daarvan was niet zodanig dat we op korte termijn de schuldenlast konden voldoen.”
Volgens Tilman wordt de mogelijkheid van een doorstart onderzocht. Aktiebaby had achttien mensen in dienst. Bij Pepita waren twintig personeelsleden werkzaam.