TOP

McGregor meldt schuldenvrij te zijn

McGregor Fashion Group heeft de bancaire financiering afgelost, wat betekent dat het bedrijf vrij van schulden is. Dat meldt het internationaal opererende modehuis in een persbericht. Op de details van de transactie wil het modebedrijf niet ingaan.

 

De McGregor Fashion Group heeft het nieuws zelf via een persbericht naar buiten gebracht. Jeroen Schothorst, ceo van het modeconcern in het communiqué: “De transactie onderstreept het vertrouwen van onze aandeelhouders in onze merken McGregor en Gaastra en in onze succesvolle omni-channel strategie.”

 

‘Benaderd door de bank’

 

Het Financieele Dagblad meldt dat de aandeelhouders van het modehuis – naast Schothorst zelf en de cfo Ben Kolff, ook Marcel Boekhoorn en bank NIBC – de bankschuld afkopen en omzetten in aandelen. Tegen de krant zegt Schothorst dat ze afgelopen zomer door de ABN Amro werden benaderd om de schulden af te lossen. Volgens hem wil de bank vanwege de beursgang de belangen in non-foodretail terugbrengen. Het modebedrijf heeft daarvoor in ruil een goede deal aangeboden gekregen, maar daar wil het niets over kwijt. 

 

Investeren in eigen winkels en online

 

McGregor wil investeren in eigen winkels en een webwinkel. Momenteel komt 40 procent van de omzet uit rechtstreekse verkoop aan consumenten, zegt Schothorst tegen het FD en hij verwacht dat dit in de toekomst 90 procent zal worden. 

De financieel directeur Hans Platschorre laat weten dat McGregor Fashion Group dat met deze transactie het modebedrijf ‘feitelijk vrij van bankschulden’ is. “De fashionretailmarkt ontwikkelt zich razendsnel en vergt vergaande investeringen in ERP (software voor het automatiseren van bedrijfsinformatie- en managementprocessen, red.), infrastructuur en marketing”, zegt hij. “Door de nieuwe financiële structuur krijgt de onderneming meer stabiliteit en meer financiële armslag om haar doelstellingen te verwezenlijken en te investeren in verdere groei.”  

 

235 miljoen euro omzet

McGregor Fashion Group opereert in het hogere marktsegment van de Europese modemarkt. De merken McGregor en Gaastra worden verkocht via 150 eigen winkels en twee eigen online winkels, 220 shop-in-the-shops bij toonaangevende warenhuizen en circa 2.500 onafhankelijke detaillisten verspreid over Europa en het Midden-Oosten. Er werken 1.200 mensen bij het modebedrijf.

Het concern verwacht dit boekjaar een omzet te realiseren van 235 miljoen euro en daarbij een EBITDA te realiseren van ruim tien miljoen euro. Het bedrijf wil volgend jaar een hoger brutobedrijfsresultaat boeken dat ligt tussen de 12 en 14 procent.