TOP

Hunkemöller verkocht aan Amerikaanse investeerder

De langverwachte overname van lingerieketen Hunkemöller is rond. De koper is een Amerikaanse investeerder, die ook eigenaar is van onder andere kledingmerken Moncler en Twin Set.

Het was al lang geen geheim meer dat Hunkemöller over zou gaan in andere handen en afgelopen vrijdag 11 december was de kogel door de kerk. PAI Partners verkocht een meerderheidsbelang in Hunkemöller aan de Amerikaanse investeerder Carlyle.

Details rond de verkoop zijn niet bekendgemaakt, maar persbureau Reuters meldt dat de deal rond de 440 miljoen euro heeft gekost. Dat bedrag was al eerder genoemd als overnamebedrag. In maart 2016 moet de overname zijn afgerond.

Phillip Mountford zegt in een persbericht: “Hunkemöller heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt in de afgelopen vijf jaar. Van een fysieke retailer zijn we uitgegroeid tot hét toonaangevende Europese omni-channel lingeriemerk. PAI Partners heeft ons bij het bereiken van de dat doel goed geholpen. The Carlyle Group zal ons verder helpen onze strategische visie te verbeteren en verdere groei te bewerkstelligen, waarbij we gebruik kunnen maken van Carlyle’s wereldwijde netwerk, haar uitgebreide ervaring en expertise in de detailhandel in de modesector.”