TOP

Maud’s moderubriek #21

Wat gebeurde er afgelopen week allemaal in de wondere wereld van de mode? Modejournalist Maud Gerards volgt de ontwikkelingen binnen de industrie op de voet. Deze week: Miu Miu blijft in Parijs, Kate Upton is boos en Mario Testino gaat ontwerpen.

Parijs of Milaan?
Miuccia Prada is de eigenzinnige hoofdontwerpster van de modemerken Prada en Miu Miu. Hoewel beide merken van Italiaanse origine zijn, showt Miuccia de Miu Miu-collectie al sinds 2006 in Parijs. Een opmerkelijke keuze, aangezien Milaan ook een eigen, hoog aangeschreven Fashion Week heeft.

Zelfs nu de Italiaanse Chamber of Fashion enkele grote modenamen, waaronder dus Miuccia Prada, heeft benaderd om toch te komen showen in Milaan, houdt la Prada voet bij stuk. De organisatie doet een poging de Milanese modeweek nieuw leven in te blazen. Dat zullen ze helaas moeten doen zonder de show van Miu Miu in hun programma.

Is Miuccia Prada dan zo koppig? Volgens de CEO van Prada heeft het gewoon te maken met de tijdsdruk. “Het is voor Miuccia onmogelijk om de collectie van Prada en die van Miu Miu op hetzelfde moment af te hebben. Daarom showt ze de ene lijn in Milaan en de andere een week later in Parijs.”

 

Kate Upton vs. Victoria’s Secret
Meldden de media twee dagen geleden nog over elkaar heen buitelend dat het model Kate Upton weer aan de slag zou gaan voor lingeriemerk Victoria’s Secret, nog geen etmaal later blijkt dat helemaal niet waar te zijn. Integendeel, Kate Upton is hartstikke boos.

Victoria’s Secret heeft namelijk een foto van het model gebruikt die stamt uit 2011. Het bedrijf heeft geen toestemming gevraagd om de foto opnieuw te mogen gebruiken. Niet zo netjes, maar een ander aspect van dit verhaal is eigenlijk nog veel vreemder.

Nog niet zo bijster lang geleden liet de styliste van Victoria’s Secret Sophie Neophitou weten dat ze Kate Upton nooit zouden gebruiken voor een nieuwe campagne. “Ze ziet eruit als een voetbalvrouw”, aldus Neophitou. “Haar haar is te blond en ze heeft een gezicht dat iedereen met genoeg geld kan aanschaffen bij een plastisch chirurg.”

Duidelijke en harde taal. Toch staat er in de nieuwe catalogus van het lingeriemerk een foto van deze dame. Wordt vervolgd.

 

Mario Testino voor Net-a-porter
Modefotograaf Mario Testino verruilt zijn camera tijdelijk voor de tekentafel. De Peruaan gaat namelijk een collectie ontwerpen voor de succesvolle webshop Net-a-porter.com. Mario Testino doet dit in samenwerking met sieradenontwerper Vicki Beamon. 

De collectie zal bestaan uit onder andere tassen, T-shirts, sjaals en accessoires. Testino baseerde de ontwerpen op zijn meest recente fototentoonstelling genaamd Atla Moda, die gaat over het traditionele leven in zijn geboortestad Lima. De collectie krijgt de naam Mate.

Vanaf juni zijn de kleren te koop via de website van Net-a-porter. Testino is vooral bekend om de vele foto’s die hij maakte van beroemdheden als Kate Moss, Gisele Bündchen en prinses Diana en de ontelbare opdrachten die hij deed voor Vogue.