TOP

Matinique opent winkel in Leiden [binnenkijken]

Mannenmodemerk Matinique heeft een tweede Nederlandse winkel geopend. "We kunnen zowel de klassieke, als de nieuwe, jongere klant bedienen."

De winkel aan de Breestraat in Leiden ging op 5 mei 2018 officieel open. Textilia spreekt retailerondernemer Randy Koetsier over de nieuwe Matinique-winkel. 

“De winkel in Amsterdam, die sinds augustus 2016 open is, draait eigenlijk heel goed. Daarom waren we al een tijdje op zoek naar een locatie voor een tweede Matinique-winkel,” vertelt Koetsier. “Toen dit pand in Leiden aan kwam waaien, zag ik het meteen zitten. We hebben in de Amsterdamse winkel intussen klanten van heinde en ver. Daarom is een winkel in Leiden fijn: dat is dichterbij voor onze klanten die uit de zuidelijke helft van het land komen.”

Huiselijke sfeer

Qua concept is de winkel vergelijkbaar met die in Amsterdam. Zo zijn er naast behalve kleding en accessoires van Matinique ook andersoortige producten te koop, zoals de armbanden van Pig & Hen en de fotowerken aan de muur. “Het gevoel in deze winkel is wel een beetje hetzelfde als in Amsterdam: veel vintage meubels en planten die zorgen voor een huiselijke sfeer. Zo wilde ik per se de orginele vloer in het pand laten liggen, dus heb ik die zelf grijs geverfd. Een flinke klus, maar het was het waard: dat zorgt wel echt voor een unieke uitstraling in deze winkel.”

“Service staat bij ons hoog in het vaandel. Dat is ook waar mensen bij ons voor terugkomen. En we merken dat Matinique goed in de smaak valt. Zowel de basics als de pakken, maar ook jassen: het spreekt een brede groep mannen aan. Veel klanten kennen het nog van vroeger, maar we krijgen ook regelmatig jongere mannen binnen die het merk niet kennen maar wel mooi vinden. Dat we zowel die klassieke klant kunnen bedienen als een nieuwe groep kunnen aanspreken is natuurlijk erg prettig.”

Matinique Leiden

Matinique Leiden3