TOP

Marktplaats populair voor nieuwe kleding

40 procent van de Marktplaatsbezoekers zoekt naar nieuwe producten op Marktplaats.nl. Vooral kleding is geliefd, zo blijkt uit onderzoek.

40 procent van de bezoekers van Marktplaats.nl zoekt naar nieuwe kleding, zo blijkt uit onderzoek van InSites Consulting onder bijna 2000 bezoekers van Marktplaats. 20 procent van de ondervraagden geeft aan op oud te zoeken en nieuw te kopen.

Het aandeel nieuwe aankopen binnen de categorie kleding is ook aanzienlijk. Zo zijn de totale nieuwe aankopen binnen vrouwen- en mannenkleding zijn beide 18 procent. In de categorie kinderkleding wordt nog meer nieuwe kleding gekocht: maar liefst 37 procent van alle aankopen was nieuw.

Uit dit onderzoek blijkt verder dat 45 procent van de consumenten die zoeken naar nieuwe kleding ook daadwerkelijk iets koopt. Nieuwe mannenkleding wordt het meest gekocht via de site: 54 procent van de bezoekers koopt wel eens iets nieuws. Kinder- en babykleding wordt het minst nieuw gekocht: 36 procent van de ondervraagden geeft aan wel eens nieuwe kleding te kopen. Vrouwenkleding ligt hier tussenin: 45 procent van de ondervragen koopt wel eens nieuwe kleding via Marktplaats.nl.