TOP

Marktaandeel V&D groeit 11%

V&D heeft voor het vijfde achtereenvolgende jaar een duidelijke groei in het marktaandeel gerealiseerd. Dat meldt het warenhuis in een persbericht. V&D baseert zich op cijfers van GfK.

In de periode januari t/m juni 2011 behaalden de groepen dames-, heren- en kindermode een stijgend marktaandeel van 11% ten opzichte van vorig jaar. In damesmode is het marktaandeel met 12% gegroeid, in herenmode is dat 9% en in kindermode zelfs 20%.

Mark McKeon, CEO V&D: “De investeringen die we hebben gedaan werpen hun vruchten af. De komende jaren zetten we met de steun van Sun Capital deze strategie voort en blijven we investeren in onze vestigingen, in het introduceren van nieuwe A-merken en het verder verbeteren van de eigen merken.”

Nieuwe look & feel van V&D vestigingen
De vernieuwing van vestigingen, waarmee V&D in 2007 is gestart, is nog steeds bezig. De filialen in Sittard, Rotterdam Zuidplein, Hellevoetsluis, Gorinchem en Den Helder zijn begin 2011 verbouwd. Afgelopen weken openden de vernieuwde V&D Nijmegen, Alkmaar, Maastricht, Den Haag centrum en Enschede. De verbouwing van V&D Nijmegen en Alkmaar betrof een volledige renovatie. Deze week worden V&D Assen en Meppel nog feestelijk heropend. “De snelheid van vernieuwing is niet eerder zó groot geweest. We zijn vol vertrouwen dat deze vernieuwing leidt tot nog meer groei in marktaandeel”, aldus Mark McKeon.

Optimalisering productassortiment: A-merken en eigen merken
Het gehele productassortiment van V&D is vernieuwd en aangescherpt. Inmiddels zijn meer dan 4.000 shop-in-shops met grote merken in V&D te vinden. De laatste maanden is V&D een samenwerking met couturier Mart Visser aangegaan en zijn er damesmerken als Shoeby en Wallis toegevoegd. Naast het decoratieve cosmeticamerk Inglot en de kindermerken Name It en Bóboli is V&D in zee gegaan met de sportwinkel Perry.

La Place
Restaurantformule La Place realiseerde in de eerste zes maanden van dit jaar een groei van 4% ten opzichte van vorig jaar. Nieuwe filialen onder andere in Amsterdam RAI en Schiphol hebben hieraan bijgedragen.