TOP

Lacoste niet blij met Breivik-fan

Het zal je maar gebeuren dat een massamoordenaar je merk adoreert. Het overkomt Lacoste. De Noorse Anders Breivik is fan en draagt dat ook duidelijk uit. Bij Lacoste is de maat nu vol en vraag de politie om hulp.

Breikvik, die verantwoordelijk is voor de gruwelijke moorden op het eiland Utoya, draagt tijdens elke hoorzitting sweaters met het logo van het merk. Ook weigert hij gevangeniskleding te dragen in plaats van de kleding van het merk. In zijn manifest laat hij verder weten dat ‘Meer beschaafde mensen zoals ik zouden het merk moeten dragen’. Daarnaast geeft hij aan dat het merk hem er uit laat zien als een hoogopgeleide Europeaan met een conservatief karakter. Uiteraard is het een nachtmerrie voor Lacoste en het is dan ook niet vreemd dat het merk er een stokje voor wil steken. Zo is Breivik verzocht dit niet meer te doen en ook aan de Noorse politie is gevraagd hem hiervan te weerhouden.

Lacoste reageert zelf in een persbericht: “Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun familie. De merkwaarden van Lacoste zijn tolerantie en solidariteit. Verder willen we er geen ruchtbaarheid meer aan deze situatie gegeven.”