TOP

Nieuwe shopping community: CheckMyFashion

Deze week is tijdens de New York Fashion Week de nieuwe Nederlandse social shopping community CheckMyFashion internationaal gelanceerd.

Via CheckMyFashion kunnen leden artikelen uit meer dan 140 webshops toevoegen aan hun virtuele kledingkast en deze delen met hun volgers. CheckMyFashion werkt samen met webshops als Asos, Topshop, Yoox, Net-a-Porter, Harrods, Bloomingdales, Lipsy, Zalando, H&M, River Island, Cafe Moda en We Like Fashion.

Button 

Aanmelden kan met een Facebook-account of e-mailadres, waarna je een speciale button (een roze kruisje) in je browser moet installeren. Hiermee kun je items uit een webshop met een simpele klik op de button onder ‘I want’ of ‘Ihave’ bewaren in je persoonlijke virtele kledingkast. Verder kun je andere leden volgen en zo inzicht houden in de items die zij toevoegen. Voorlopig richt de site zich alleen op vrouwenmode.

CheckMyStuff

Inititiefnemer is de 25-jarige Tibo Thijs Diepenhorst. Model Mark Cox (26) heeft zich opgeworpen als ambassadeur en lanceerde de site tijdens de NewYork Fashion Week. CheckMyFashion is ontstaan vanuit de start-up CheckMyStuff.com die begin dit jaar gelanceerd werd en valt onder het project The Social Shopping Street.

Fashiolista

Het initiatief toont gelijkenissen met Fashiolista.com, ook een Nederlandse shopping community. Deze werkt ook met een button in de taakbalk (een rood hart) die je kunt aanklikken bij favoriete items in bijna alle webshops. En ook hier kun je stijlprofielen van anderen volgen. Fashiolista.com heeft ruim een jaar na de start al meer dan 280.000 leden in 150 landen. Checkmyfashion geeft aan zich meer te richten op het daadwerkelijke kopen uit webshops dan op inspiratie.