TOP

Marcel Wanders ontwerpt kerstcollectie voor De Bijenkorf

De Bijenkorf heeft industrieel ontwerper Marcel Wanders, bekend van de Knotted Chair, ingehuurd om de kerstcollectie 2008 te ontwerpen. De gelimiteerde collecties mode, wonen, accessoires en speelgoed zullen vanaf december te koop zijn.

Wanders liet zich inspireren door Drie-Koningen en riep drie koninginnen tot leven: Black Queen, Golden Queen en White Queen. Van etalage tot folder: alles in de decembermaand zal in het teken staan van deze ‘luxury queens’.

Bijzonder is dat Marcel Wanders voor het eerst in zijn carrière een uitstap maakt naar kleding. Speciaal voor het Bijenkorf label gaat hij een collectie ontwerpen voor vrouwen, mannen en baby’s. Voor mannen zijn dat sokken, een feestelijk overhemd, een zakdoek en een kleurrijke stropdas. Vrouwelijke bewonderaars kunnen zich vanaf december hullen in drie verschillende jurken, een shawl en lingerie. Ook een babyrompertje, knuffelbeer en een eco tas maken deel uit van de Wanders-kerstcollectie.

Wanders gaat verder de instore decoratie van de Bijenkorf en de aankleding van de etalages op zich nemen. Robert Bohemen, directeur marketing van de Bijenkorf is trots op de exclusieve kerstcollectie. Wanders is met de Moooi Boutique al langer zichtbaar in een aantal van onze filialen. Hij weet goed in te spelen op ‘het Bijenkorf gevoel’.”