TOP

Mannenmodetrends Kopenhagen winter 2010-2011

De afgelopen week (11-14 februari 2010) stond Kopenhagen met vier beurzen en talloze shows weer in het teken van de mode. Mannen hullen zich dit winterseizoen 2010-2011 in dikke kabelvesten met folkloreprints.

Het was koud in de Deense hoofdstad en dat kwam de plaatselijke modeliefhebbers goed van pas. Bontjassen en -mutsen domineerden het straatbeeld, gecombineerd met veel zwart leer en heavy knitwear. Dit straatbeeld was ook te zien in de collecties op de beurzen CPH Vision en Gallery. In tegenstelling tot Nederland zijn de Noorderlingen niet bang om bont te gebruiken.

Mannen blijven volgens de Scandinavische ontwerpers gekleed in geblokte overhemden met een chino of jeans en Amerikaanse baseball jacks. De pijpen het liefst opgerold en een ‘bow tie’ om de nek. Of in kakkerige tweed of wollen jasjes met een corduroybroek, keurig vestjes en een geoliede wax buitenjas. Inderdaad nog steeds de Amerikaanse nerd meets preppy guy-look, dus ook in dit segment is de vernieuwing ver te zoeken. Wel zijn de folklore-invloeden goed zichtbaar wat resulteert in warme Noorse truien of vesten, bij voorkeur gedragen als jas met daaronder lagen van T-shirts en overhemden.