TOP

Mannenmodetrend zomer 2017: wild life

Tijdens de mannenmodeshows voor zowel dit seizoen als volgend jaar zagen we veel dierendessins voorbijkomen. Denk aan shirts met luipaardprint, truien met zebrastrepen of accessoires met een croco-look.

Louis Vuitton in zijn mannencollectie voor lente/zomer 2017 veel verschillende exotische dierenprints. Zo liet het luxemerk trenchcoats met een croco-look zien, maar ook subtiele zebradessins en pluizige truien met een motief dat veel lijkt op de huid van een giraffe.

LV_01
LV_04
Louis Vuitton SS17

 
 
 
 
 
 
 
 

Ook zagen we op de catwalk voor dit seizoen bij onder meer Dries van Noten en Burberry, twee toonaangevende mannencollecties, verschillende dessins die geïnspireerd zijn op het dierenrijk. 

Vooral overhemden met korte mouwen en een zogeheten ‘camp collar’ zijn dit seizoen uitgevoerd in exotische dessins. DEze shirts kunnen voor het beste resultaat gecombineerd worden met luchtige broeken in stijlvol legergroen of lichtbeige

Behalve deze prints, zijn er ook veel accessoires met een reliëf die doet denken aan een reptielenhuid. Aan de voeten draagt de man espadrilles van jute, leren sandalen of slip-ons met animal look én feel. 

Dries van Noten credit Jeroen Snijders
Shirt met ‘camp collar’ van Dries van Noten (SS16), foto: Jeroen Snijders