TOP

Mannenmodetrend: suède en fluweel uit de seventies

De jaren zeventig zijn weer volop in de mode. Zo ook materialen die ons doen denken aan die tijd, zoals suède en fluweel. Hoe pas je deze trend op een toegankelijke manier toe?

Foto’s: Jeroen Snijders (Catwalkphotos.eu) 

Op de catwalk voor herfst/winter 2017-2018 zagen we veel fluweel en suède met jarenzeventig-invloeden terugkomen. Vooral de mannenmodeshows van Prada en Berluti stonden hier bol van.

Minder feestelijk

Een van de key items bij deze trend hoort, is de suède jas. Vooral het korte jack zien we bij toonaangevende modehuizen terugkomen in de collecties voor herfst/winter 2017-2018. Ook de iets langere suède jas – die net tot op de heupen valt – werd bij onder meer Lanvin op de catwalk getoond. 

Prada Suede jack
Prada via MrPorter.com

LANVIN AW17 058
Lanvin

Behalve suède is fluweel een stof die we steeds meer gaan zien. Zo toonde onder meer Hermès pakken van top-tot-teen in fluweel. Waar voorheen deze stof alleen werd gebruikt tijdens het feestseizoen, zijn fluwelen jasjes en broeken tegenwoordig ook prima geschikt om – ook buiten de feestdagen om – wat meer cachet aan een geklede outfit te geven.

Een manier om een fluwelen pak minder feestelijk te maken, is door het te combineren met een gebreide pullover in plaats van een overhemd. Uiteraard kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een klant in alleen een fluwelen jasje óf broek (dus niet beide) te hullen; een colbert in fluweel is bijvoorbeeld uitstekend te combineren met een donkere jeans of chino en oogt direct een stuk stijlvoller dan een jasje van een gladde stof. 

HERMES AW17 131
Hermès

OFFICINE GENERAL AW17 058
Officine Generale