TOP

Magnus Dekker wint Frans Molenaar-prijs

De 22-jarige Magnus Dekker heeft de Frans Molenaar Coutureprijs gewonnen. Deze onderscheiding voor jonge, aanstormende ontwerpers werd vrijdag 15 juli uitgereikt tijdens de Amsterdam International Fashion Week (AIFW).

De Arnhemse modestudent Magnus Dekker wint hiermee een geldbedrag van 10.000 euro, die hij kan gebruiken om zich verder te ontwikkelen tot zelfstandig ontwerper. Daarbij mag hij bij de volgende uitreiking van de Frans Molenaar Coutureprijs een nieuwe collectie op de catwalk showen. De prijs wordt gefinancierd door Frans Molenaar, die de winnaar ook met raad en daad zal bijstaan.

Uitbundig

De collectie van Magnus Dekker was energiek en uitbundig. Hij liet zich inspireren door hysterische voetbalsupporters en de vlaggen van ‘hun’ land. Dat was te zien in volumineuze dekenjassen en veel primaire kleuren. Marius op ‘t Eynde kreeg een eervolle vermelding voor zijn op de wielersport geïnspireerde mannencollectie met lycrashirts en grafische dessins. De andere drie kandidaten waren Geo Timmerman, Anne Bosman en William Fan.

ArtEZ

Alle kandidaten voor de Frans Molenaar Coutureprijs van dit jaar zijn afgestudeerd aan ArtEZ in Arnhem. Alleen Geo Timmerman is afkomstig van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sanne Schepers, de winnares van de G-Star Raw Talent Award, studeerde ook af aan ArtEZ.

Jury

Ontwerper Frans Molenaar heeft in 1996 de Frans Molenaar Coutureprijs in het leven geroepen om jonge ontwerpers met couturetalent een duwtje in de rug te geven. Ieder jaar kunnen studenten en afgestudeerden van modeopleidingen hun werk insturen naar Frans Molenaar, die vervolgens samen met een vakjury de kandidaten selecteert. De jury bestond dit jaar uit voorzitter Jhim Lamoree (publicist/curator), Milou van Rossum (modejournalist Volkskrant), Ruud van der Peijl (stilist), Loes Geerdink (fotograaf) en José Teunissen (lector fashion Artez).