TOP

Amsterdam Fashion Week: Edith & Ella

Sinds Volvo sponsor is van AIFW haalt het bedrijf elke fashion week een Scandinavische ontwerper naar Nederland om zijn collectie te tonen. Deze keer was de eer aan de Deense ontwerpster Line Markvardsen. Markvardsen showde haar twee labels, Epoque en Edith & Ella.

Desert Godess
De show startte met Epoque, het in 2010 opgerichtte wat luxere zusje van Edith & Ella. Thema van de collectie was “Desert Godess”. Het thema woestijn was duidelijk te zien aan het sobere kleurgebruik. Veel nudes, aarde- en zandtinten, soms gecombineerd met glanzende stoffen.
Markvardsen liet bij Epoque veel wijde broeken, jumpsuits, shortjes met hoge tailles en jurken zien. 

Edith & Ella

Na Epoque kwam de Edith & Ella collectie. Line Markvardsen noemde dit label naar haar twee oma’s, en laat zich naar eigen zeggen ook door hun stijl inspireren. Edith & Ella is sinds 2006 in Nederland te koop, maar dit was de eerste keer dat de ontwerpster in Nederland showde.

De sfeer was bij deze collectie een stuk vrolijker. Liepen bij Epoque de modellen nog op een stampende housebeat, bij Edith & Ella schalde er vrolijke Franse liedjes uit de speakers en de collectie riep beelden op van de Franse mediterranee van de jaren ’40, ’50 en ’60.

Sassy Sailor Girl
Het thema “Sassy Sailor Girl” was duidelijk te zien in Markvardsens verschillende versies van het matrozenjurkje. Een blauw jurkje afgezet met witte biezen en een grote kraag, of een rood jurkje met streepjes, daarnaast ook veel nautische details als grote gouden knopen en afwerkingen met touw.

Toch was het niet alleen maar zeemanskleding. Door de traditionele marinekleuren rood, blauw en wit te combineren met snoepjeskleuren als roze, turquoise en geel, en bloemetjesprints, polkadots en kersendetails toe te voegen, was het een speels en vrolijk geheel.

Bekijk hier de video van de show van Edith & Ella op AIFW 2011