TOP

Leukste Winkelstraat 2012: Kleine Kerkstraat in Leeuwarden

Voor de tweede keer is de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden tot Leukste Winkelstraat verkozen door NLstreets. Chocolaterie Van Dam in Heemstede is dit jaar verkozen tot leukste winkel.

NLstreets nomineerde drie maanden geleden 65 winkelstraten verspreid over heel Nederland. Criteria hierbij waren ondermeer de diversiteit van het winkelaanbod, de sfeer en uitstraling van de straat, maar vooral ook de aanwezigheid van veel zelfstandige ondernemers.

Het eindoordeel liet NLstreets over aan het publiek. Bijna 40.000 mensen stemden de afgelopen maanden op hun favoriete winkelstraat en winkel.

Na een nek aan nek race met de Raadhuistraat & Binnenweg in Heemstede mag de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden zich nu opnieuw een jaar lang officieel de leukste winkelstraat van Nederland noemen.

Leukste winkel

De winnaar in de categorie ‘Leukste winkel 2012’ komt dit jaar uit Heemstede: Chocolaterie Van Dam. De echte chocoholics en ijsliefhebbers in Heemstede en omstreken weten waarom ze bij de winkel  van Willem van Dam moeten zijn, aldus het persbericht. Zowel de chocolade als het ijs wordt in hun eigen atelier vervaardigd met uitsluitend  pure en eerlijke ingrediënten.

Top 10 winkelstraten

 1. Kleine Kerkstraat – Leeuwarden
 2. Raadhuistraat & Binnenweg – Heemstede
 3. Haarlemmerdijk & -straat – Amsterdam
 4. Utrechtsestraat – Amsterdam
 5. Beethovenstraat – Amsterdam
 6. De Bergen – Eindhoven
 7. Dorpsstraat – Zoetermeer
 8. Rechtstraat – Maastricht
 9. Mini Mall – Rotterdam
 10. De 9 Straatjes – Amsterdam


Top 10 winkels

 1. Chocolaterie Van Dam – Heemstede
 2. Revert – Haarlem
 3. inenom – Zoetermeer
 4. Caulils – Amsterdam
 5. ’t Dierenparadijs – Zoetermeer
 6. Metropolitan – Amsterdam
 7. Chocolate company Amsterdam – Amsterdam
 8. De Kinderkleding Winkel – Amsterdam
 9. Fleurons & Prins Juweliers – Leeuwarden
 10. LUKX off & online opticien – Heemstede

 

Over NLstreets

NLstreets organiseert de NLstreets Awards elk jaar om aandacht te vragen voor de positie van zelfstandige ondernemers en de oprukkende aanwezigheid van grootwinkelbedrijven. “Mensen klagen dat alle winkelstraten er hetzelfde uitzien maar ze beseffen niet dat ze dit met hun eigen koopgedrag kunnen beïnvloeden”, aldus Eva Ruijter, één van de initiatiefneemsters. Het credo van NLstreets luidt: ‘Weet waar je winkelt!’.