TOP

Léon Mode opnieuw failliet

Vrouwenmodeketen Léon Mode is een klein jaar na de doorstart opnieuw failliet verklaard. De rechtbank in Den Haag heeft het faillissement uitgesproken en de zaak overgedragen aan de rechtbank in Roermond. Dat meldt FashionUnited.nl.

Ook de handelsnaam Bigsize Fashion, een webwinkel met damesmode tot en met maat 60, valt onder het faillissement. Alle achttien medewerkers zijn ontslagen.

Léon Mode vroeg in de zomer van 2011 zelf faillissement aan, omdat het niet meer aan de betalingsverplichtingen kon voldoen. De Nederlandse formule met 26 zaken werd de afgelopen jaren geplaagd door dalende resultaten. Vanaf 2007 nam de omzet af met 10 tot 25% per jaar. De laatste drie jaar kreeg de onderneming te kampen met verliezen van miljoenen per jaar.

In december 2011 maakte de keten een doorstart onder leiding van de nieuwe eigenaar Bart Bullens die de formule ombouwde van monobrandconcept naar een multibrandstore met merken als Bandolera, Josephine & Co, Mark, Nick Jeans, PL Land, Question en Rosner. De zaken in Leiden en Sassenheim gingen weer open, en kort daarna volgden de vestigingen in Alkmaar, Den Bosch en Venlo.

Wat de precieze oorzaak is van het bankroet wordt nog door de curator onderzocht. Ook kijkt hij of er opnieuw een doorstart mogelijk is.