TOP

Kleurkaart mannenmode zomer 2010

Wat worden de kleuren van zomer 2010? Onze trendwatcher Jeroen Winnubst licht alvast een tipje van de sluier op.

 ‘Vitale kleuren’ overheersen volgend jaar zomer het klassieke modebeeld. Trendwatcher Jeroen Winnubst: “Het zijn tinten die, net als vitaminen, iets goeds doen voor je lichaam. Ze prikkelen de zintuigen.” Deze vitale kleuren zijn onder te verdelen in twee kleurgroepen: de Synthetics, met middengrijzen, lichtroze, lichtblauw, geel en bijna wit, en Artisanal, met op de natuur gebaseerde en ‘handgemengde’ kleuren. Bruin, beige en bronskleuren worden gemixt met rijke groen- en blauwtinten. Innovatief zijn de klassieke, superlichte stoffen voor pakken en overhemden. Tot slot is er de ruit, die in de warme zomermaanden zowel klassiek als casual gedragen wordt.

Voor het jongere segment voeren verstilde en afgezwakte kleuren de boventoon. In het kleurenpalet komen bleekgrijs, ecru, groen, wit en (ook weer) goud en bronsachtige tinten voor. Vaak gecombineerd – al dan niet als accessoire – met donkere kleuren als donkerblauw, grijs of zwart. In het trendgevoelige segment hebben kleuren een scherp randje, maar ze zijn niet fel. Winnubst noemt ze ook wel ‘organic sharp’: “Veelal pastelachtigen die terugkomen in colorblocking (één kledingitem per kleur of meerdere blockings). Veelgebruikte kleuren zijn paars, mosterd en felgeel. Voor de hele jonge en trendy groep komt de ouderwetse jaren 80 denim, waarvan de broekspijpen zijn opgerold, weer terug. Ook de gebleekte en gewassen denim in skinny pasvorm is voor deze groep jonge mannen.”

 

De kleurkaart mannenmode is samen met 7 andere kleurkaarten voor zomer 2010 verschenen bij Textilia 19/20 op 8 mei. Wilt u meer kleurkaarten hebben, bijvoorbeeld om onder uw winkelpersoneel te verspreiden? Dat kan! Via het online bestelformulier bestelt u snel en makkelijk extra sets kleurkaarten. De kosten bedragen €10,00 per set van 8 kleurkaarten.