TOP

Kleine Fabriek profileert sportswearmerken

Sportswear en casuals overlappen elkaar steeds meer in het straatbeeld. Kindermodevakbeurs Kleine Fabriek speelt hierop in met sportgerelateerde collecties op de beursvloer.

Zijn O’Neill, Björn Borg, Protest, Colorkids en H2O nu casual- of sportmerken? Hetzelfde vraagt Kleine Fabriek zich af bij de schoenenlabels Le Coq Sportif, Helly Hansen, Asics en Onitsuka Tiger. Het straatvoetbalmerk Monta Juniors van Edgar Davids is een mix van casual en sport. Twinlife heeft roots in de voetbalwereld, maar brengt inmiddels een casual collectie.

Omdat de scheidslijn steeds dunner wordt, passen de sportgerelateerde merken moeiteloos naast het casual aanbod van Kleine Fabriek. Molo Kids bijvoorbeeld, maar ook merken als Cost:Bart, Kidscase, Zee & Zo, Kilmanock, No Tomatoes, Guess Kids en Kate Mack tonen hun swimwearcollectie tijdens de zomereditie van Kleine Fabriek.

KF-stage
Met in totaal meer dan 260 baby-, kinder- en tienermodeleveranciers met 400 collecties, 40 schoenenmerken(maat 19-42) en ruim 80 home & gift labels, gaat dit weekend de dertiende editie van Kleine Fabriek in de Rai van start.

Er is ditmaal een KF-stage, waar in samenwerking met video-artist Ine van den Elsen, kostuumontwerper Monica Petit en fotograaf Feriet Tunc items van de zomercollectie 2012 worden  getoond in een multidisciplinaire setting van foto, film, kleding, muziek en dans.

Kleine fabriek vindt plaats in Hal 1 van de Rai, Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam
De openingstijden zijn:
Zondag 3 juli 9.30 – 18.00 uur
Maandag 4 juli 9.30 – 17.00 uur