TOP

Anita Makkinje is terug als kindermodeagent

Anita Makkinje heeft een lange periode als agent voor Vingino afgesloten en gaat drie nieuwe merken voor Nederland vertegenwoordigen. Ze vertelt over haar aanwinsten Fred Mello, Ruba Cuori en Nae, de kinderlijn van het Nederlandse jeanslabel House of Avernae.

Anita Makkinje is geen onbekende in het kindermodesegment. Negen jaar lang was zij agent voor het jeanslabel Vingino. Anita: “Ik werkte 100% exclusief voor Vingino. Ik heb meegeholpen met de opbouw vanaf de eerste collectie. Het was een fantastische tijd, maar na al die jaren was het tijd voor iets nieuws.”

Fred Mello
Met Fred Mello en Ruba Cuori maakte Anita januari dit jaar kennis. Anita: “Ik zag de collectie op de kinderbeurs Pitti Bimbo in Florence.” Fred Mello is een stoer merk voor jongens in het hoge prijssegment. De collectie bestaat onder andere uit sweatshirts, jeans, poloshirts en non-denim. Fred Mello staat voor klasse, stoer, brutaliteit, kwaliteit en mannelijkheid.

Ruba Cuori
Ruba Cuori is een nieuw lief, stoer en exclusief Italiaans meisjesmerk. De collectie bestaat onder andere uit jurkjes, topjes, tuniekjes, rokjes en vestjes voor meisjes die van glamour houden.

Nae
Nae is een nieuw Nederlands kindermerk van designer Danyo Sarmo. Anita: “Ik ken Danyo al langere tijd. Hij heeft jarenlange ervaring in het jeanssegment en is de designer achter het volwassenenlabel House of Avernae.” Nae is een jeansmerk in het middensegment. De frisse collectie bestaat onder andere uit stoere draagbare denims, tops en chino’s voor jongens en meisjes. Anita: “Dit label past helemaal in deze tijd, waarin ouders voor kinderen volwassen looks willen.”

Service, kwaliteit en marge
Nae, Fred Mello en Ruba Cuori vullen elkaar goed aan, vindt Anita. “Het zijn drie totaal verschillende merken. Daarnaast weet ik als agent dat de prijs van je collectie goed moet zijn, de marge hoog en dat goede service en oprechte interesse in de ondernemer heel belangrijk zijn. De ondernemer en zijn winkel tellen meer mee dan ooit. Het is een moeilijke tijd: meedenken, luisteren en oplossen van problemen maken het verschil. Deze week is de website van Christina Fashion Agenturen online. De verkoop van Nae, Fred Mello en Ruba Cuori gaat van start op Kleine Fabriek.

Info: Anita Makkinje, Christina Fashion Agenturen BV, > 035-7730073, www.christinafashion.nl, info@christinafashion.nl

Showroom: Berensteinseweg 4A, 1217 TJ Hilversum