TOP

Kindermodecollectie van Stella McCartney voor Gap is bekend

Moeder en ontwerpster Stella McCartney's eerste kindercollectie is tot stand gekomen in samenwerking met Gap. Op 2 november 2009 gaat de collectie van 70 stuks in geselecteerde winkels in de VS, Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk en Japan in première.

Volgens Stella McCartney is haar eerste kindercollectie in samenwerking met Gap een mix van wat ze maakt voor volwassenen en hoe ze kinderen ziet. Ze wilde door de ogen van kinderen kijken, maar liet bovendien haar ervaring als moeder van drie kinderen meetellen.
Zo moesten de materialen als organische katoen, kasjmier en wol niet kriebelen. Ook lette ze op leuke details. Zo is er een T-shirt met een superheld die goedgekeurd is door haar vierjarige zoon Miller. De witte enkelhoge sneakers kunnen gecustomized worden met colormarkers die bij de collectie verkrijgbaar zijn. Er zijn pyjama’s met een dinosaurusprint op de bijgeleverde tas. Voor meisjes bedacht ze een tule rokje in caramel en pistache en een mintkleurig zijden feestjurkje, geborduurd met zijden bloemen. De collectie is verkrijgbaar in de maten newborn tot 12 jaar.
Teveel kindermerken brengen maar een soort stijl, vindt McCartney. Ze vindt dat je moet kunnen mixen met kinderkleren. Zo zijn dan ook de organische shirts en jeans, de donkerblauwe jas en de zijden overhemden bedoeld. Schoenen zijn niet van leer gemaakt, op uitdrukkelijke wens van de ontwerpster. Uit de volwassenencollectie afkomstig zijn de grijze jurk met leopard print, de grove kabeljurk en de grijze skinny jeans met enkelritsje.