TOP

Kijken: de nieuwste street- en activewearwinkels

De retail blijft flink in beweging. Onlangs startten weer een aantal nieuwe zaken op het gebied van street- en activewear. En voor de komende tijd staan er meer openingen op stapel.

Voor wie komende week naar Berlijn afreist en tijd reserveert om de stad in te gaan: mannenmode- en streetwearbeurs Seek opent een gelegenheidszaak. De pop-up store is tijdens de Berlijnse fashionweek te bewonderen in Fechtner Delikatessen, een biologisch koffie- en lunchadres. Volgens Seek wil het mode-insiders en outsiders de kans geven om te winkelen, inspireren, ontdekken (alle producten zijn wit) of gewoon samen te komen.

Voor de winkel, Seek Supernatural genaamd, werkt de beurs samen met Daniel Padilla Werner, brand & retailconsultant/inkoper denim & urban voor de KaDeWe Groep. Merken als onder meer Alpha Industries, Brosbi, Ellesse, Dad’s Cap, Ucon Acrobatics en Suicoke zijn er vertegenwoordigd.   

Seek pop up

O’Neill

Het blijft een beproefd middel voor ‘seizoensmerken’: het openen van een kortdurende seizoenswinkel of pop-up shop. En dan bij voorkeur op een plek die in relatie staat tot het assortiment. De jongste aanwinst op dit gebied, de surfshop van surfmerk O’Neill op De Pier in Scheveningen, is van plan langer te blijven bestaan. De shop past zich wel aan de seizoenen aan: in de zomermaanden is de winkel open van 10 tot 22.00 uur. Na het hoogseizoen heeft de winkel kortere openingstijden.

O Neill 2

O Neill 3

Volcom

Eerder dit voorjaar opende Volcom al een nieuw vlaggenschip in Parijs en sinds 23 juni is het Amerikaanse boardsport-streetwearmerk ook gevestigd in Amsterdam. De winkel aan de Damstraat is onderdeel van een partnership tussen Volcom en de Nederlandse distributeur Eberhardt BV. De laatste is sowieso een onderneming in ontwikkeling: een aantal weken geleden opende het ook al onder meer een Vans-winkel in de hoofdstad en verhuisde het Toms Skateshop naar een nieuw, ruimer adres.

Volcom 1 groot

Volcom 2 groot

Volcom 3 groot

Volcom 4 groot

Guess

Den Haag ontwikkelt zich in een opvallend hoog tempo. In de hofstad werd onlangs de jongste vestiging van Jeans Centre geopend. Binnenkort volgt een nieuwe aanwinst: een groot Guess-filiaal in het voormalige pand van V&D aan de Grote Marktstraat. De winkel krijgt twee verdiepingen en wordt de grootste Nederlandse vestiging van het merk, laat Guess-regiomanager Jeroen Kop weten aan Indebuurt.nl. Vrijdag 14 juli opent de nieuwe zaak de deuren.