TOP

Inkooptips voor zomer 2018 uit het Sports Business Centre in Leusden

Als mode-ondernemer had je tot voor kort weinig te zoeken in het Sports Business Centre in Leusden. Nu sport en mode meer verweven raken is dit anders. Textilia’s Street X Active-redacteur ontdekte er voor modezaken aantrekkelijke items en collecties voor zomer 2018.

Maandag 26 juni organiseerde het Sports Business Centre (SBC) het Brand Event, waarbij 350 merken de nieuwe collecties voor voorjaar/zomer 2018 presenteerden. Variërend van functionele sportlijnen tot bad & beach- en athleisure mode. We namen er een kijkje en zagen er een aantal – voor mode-ondernemers interessante – producten en collecties. Daarom: enkele inkooptips voor komende zomer.

De Uneek van Keen

Outdoor-schoenen muf? Niet de Uneek sneakersandalen van Keen. Het merk, dat groot is in Japan en daar ook meerdere collabs presenteert, blijft het opvallende model dat al even in de collectie zit doorontwikkelen. Voordeel is dat de koordjes en lusjes perfect passen bij de opkomende outdoorlook en de drawstrings, die weer helemaal in zijn. Inspirerend zijn daarnaast de lookbook-beelden die laten zien hoe je de Uneeks op een coole streetwise manier stijlt.

KEEN_UNEEK_O2_SS16_Asphalt_Product_med

SS16_UNEEK_Japan11

Keen

(Bad)slippers

Deze zomer zien we al veel badslippers, maar de kans is groot dat we ze ook komend zomerseizoen nog veel gaan zien. Antar Shoe brengt in ieder geval verschillende modellen; van de merken Zaxy en Rider, van retro sportief tot meer modieus (lakmateriaal, metallic en plateauzool). Marco Jorna van Antar Shoe ziet de interesse naar de slipper groeien. “Iedereen loopt direct op deze modellen af, of ze nu een sport- schoenen- of modezaak hebben. Geniaal is dat we ze ook in babymaten krijgen, voorzien van een extra hielbandje.”

IMG_8429

IMG_8433

Rider

Bergans

Het Noorse outdoormerk Bergans ziet ook de modemarkt als een doelgroep met potentie. Dus voorziet het bedrijf functionele, circulaire outdoorkleding- en accessoires steeds meer van een modische vormgeving en details.

Bergans

Bergans 2

Bergans

Asics

Helaas mochten we geen foto’s maken van de geweldige, met (Aziatische geïnspireerde) minibloemen bezaaide athleisure-lijn van Asics. Toch zijn de supervrouwelijke items de moeite van het bekijken waard. Let vooral ook op de bijzondere afwerkingen van luchtig meshmateriaal.