TOP

John Galliano op non-actief na caféruzie

De ontwerper John Galliano van het modehuis Dior is op non-actief gezet wegens zijn betrokkenheid bij een caféruzie in Parijs. Hij wordt ervan verdacht racistische opmerkingen gemaakt te hebben.

John Galliano, head designer bij Dior, zou racistische  opmerkingen hebben gemaakt tegen een stel dat zat te eten bij een café in Le Marais. De Franse politie heeft verschillende media laten weten dat Galliano dronken was op het moment van aanhouding.

Op de website Sleek staat een ooggetuigeverslag. Volgens de persoon die aanwezig was, zou Galliano dronken maar niet agressief zijn geweest. Hij wilde een gesprek met een stel aanknopen dat een tafel verder zat. Galliano zou hebben geroepen: “cheers everybody!” Waarop het stel zou hebben geantwoord: “You’re ugly, you’re disgusting, move away from here!”. De ontwerper diende de vrouw van repliek met: “You’re ugly and you’re fucking bag is ugly too.” De opmerking over de tas kun je oog voor detail noemen. Vervolgens zou de man van het stel zich agressief hebben gedragen, waarop Galliano hem voor ‘Asian’ uitmaakte. Daarop belde het stel de politie.

De designer, die al 20 jaar in Parijs woont, kwam enkele uren later alweer op vrije voeten en moet nu zijn straf afwachten.