TOP

Jeanslabel Kings of Indigo is failliet

KOI International BV, het moederbedrijf van Kings of Indigo, is failliet verklaard. Problemen rondom herfinanciering, de stijgende productieprijzen plus de gevolgen van twee zware coronajaren deden het duurzame denimlabel de das om.

credit beeld: Kings of Indigo

Kings of Indigo heeft zelf het faillissement aangevraagd. Het is het denimlabel niet gelukt om op korte termijn een nieuwe investeerder te vinden nadat een financiering werd teruggetrokken. Het duurzame jeansmerk, dat in 2021 tien jaar bestond, overleefde in 2018 al een faillissement van de Varova Fashion Holding, waar het onderdeel van uitmaakte. Via een management buy-out door onder andere oprichter Tony Tonnaer ging Kings of Indigo toen zelfstandig verder. Een mix van een lastige transitie uit die VFH-organisatie, twee jaar schade door Covid-19, krapte in de productieketens, late leveringen en inflatie heeft nu geleid tot een volgens het bedrijf ongezonde financiële situatie.

“Het doet absoluut pijn om alles waar we keihard voor hebben gewerkt achter te moeten laten”, zegt Tonnaer in een toelichting. “Maar ik voel ook oprechte trots voor alles wat we met het team voor elkaar hebben gekregen. Met Kings Of Indigo hebben we een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van de mode-industrie en andere merken laten zien hoe het schoner en eerlijk kan, zonder op kwaliteit in te leveren. Ik heb me in deze missie door veel mensen gesteund gevoeld. Ik had dit avontuur voor geen goud willen missen.” Tonnaer hoopt dat een andere partij Kings of Indigo wil overnemen.

Curator mr. D. Cohen Tervaert onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart. Geïnteresseerde partijen kunnen zich bij hem melden.