TOP

Femmes du Sud gaat pakken verhuren

Het Nederlandse vrouwenmodemerk Femmes du Sud gaat zakelijke kleding verhuren via een kledingbibliotheek. Daarvoor is een samenwerking aangegaan met Masterpiece.

“Een kledingbibliotheek voor zakelijke kleding was al langer een wens van ons”, vertelt Karin Vink van Femmes du Sud. “Toen Lieke van Schouwenburg en Suzanne Vermet-Reijgersberg van Masterpiece ons benaderden voor een mogelijke samenwerking waren we meteen enthousiast.”

Duurzamer

Femmes du Sud lanceerde in 2019 een zakelijke kledinglijn met blazers en broeken. Het merk ziet het verhuren van deze zakelijke kleding als een mooie aanvulling op de wens om duurzamer met mode om te gaan. Vanaf 1 december is een compacte collectie te huur via Masterpiece. Het gaat om twee modellen blazers en broeken in de zwart, marine, camel en natural in de maatrange van XS tot en met XL.

Huurabonnement

Masterpiece verhuurt sinds 2019 kleding aan vrouwen die houden van mooie en luxe kleding en op zoek zijn naar variatie. Huren kan volledig online, maar ook door de Masterpiece showroom in Den Haag te bezoeken waar meteen gepast kan worden. Het is mogelijk om eenmalig iets te huren, maar ook op structurele basis via een abonnement. Gehuurde kleding kan eventueel ook worden aangeschaft via Masterpiece. De huurprijzen zijn afhankelijk van het soort artikel en het prijssegment van het merk. Voor 35 euro huur je bijvoorbeeld voor een week een blazer die normaal een 219 euro kost. Voor een tientje huur je een T-shirt van Samsoe Samsoe en voor 675 euro huur je een uitgewerkte avondjurk van House of Olvi’s met een aanschafwaarde van 4195 euro.

Merkenpakket

Masterpiece richt zich op vrouwenmodemerken in het middenhoge tot hogere segment en koopt of huurt de kledingstukken van winkeliers en merken. Masterpiece verhuurt kleding van onder andere By Malene Birger, Joseph, Max Mara, Natan, Stella McCartney, Aaiko, Dante6, Fabienne Chapot, Filippa K, Ganni, Scotch & Soda, Minimum, Samsoe Samsoe en Ted Baker.