TOP

De 4 accessoires waarvoor je best voor kwaliteit kiest

Iedereen wil er natuurlijk elke dag goed uitzien – en dat kan heus op een budget. Als je je aan een bepaald budget moet houden, kan het lastig zijn als je ook houdt van mode en van de nieuwste trends. Waarin investeer je en welke kledingstukken en accessoires mogen best van een merk uit de winkelstraat komen? De keuze kan soms lastig zijn! In dit artikel bespreken we vier accessoires die de moeite waard zijn om iets meer in de buidel te tasten. 

1. Juwelen

Ieder seizoen zijn er wel nieuwe juwelen in de mode. En na de catwalks, vind je veel van de juwelentrends in allerlei winkels en webshops. Als je weet dat je een bepaalde trend maximaal één seizoen zal dragen, dan is het logisch dat je kiest voor een meer betaalbare versie. Maar als je op zoek bent naar day-to-day juwelen, dan is het een aanrader om hier voor kwaliteit te kiezen. Idealiter wil je juwelen die je niet voor het minste af moet doen, en waarmee je bijvoorbeeld je handen in water kunt stoppen. Het laatste dat je dan wil, is dat je met groene vingers eindigt. 

Puur goud en puur zien er niet alleen goed en luxe uit, ze zullen ook jaren meegaan – en ze hebben resale value. Zijn deze edelmetalen nog wat buiten je budget? Dan zijn er ook merken die zich specialiseren in bijvoorbeeld premium stainless steel juwelen, waarmee je kunt douchen, zwemmen en meer. En geef nu toe: er is toch niets meer luxe dan dag in, dag uit je juwelen kunnen dragen én er goed uitzien? 

2. Portemonnee

Een goede portemonnee hebben is ook heel belangrijk; want zo’n ding ziet echt af in je broekzak, in je handtas… Er zijn heel veel portemonnees en pasjeshouders op de markt gemaakt van synthetische materialen, die snel hun kleur verliezen of er snel goedkoop gaan uitzien. En dat is natuurlijk jammer. Het ziet er ook niet professioneel uit als je iemand bijvoorbeeld een business card wil geven en je portemonnee is aan het schilferen. 

Gelukkig zijn er veel merken op de markt die leuke producten aanbieden, denk aan een dubbele pasjeshouder of een pasjeshouder met muntvak, gemaakt van kwalitatief leer of van een kwalitatieve vegan optie. 

3. Schoenen

Wist je dat er meerdere onderzoeken zijn gedaan, waaruit blijkt dat een van de eerste dingen waar mensen naar kijken als ze iemand nieuws leren kennen, de schoenen zijn? En gebaseerd op de schoenen die die persoon draagt, vormen mensen hun opinie. Als je dus nog op een oud paar afgetrapte sneakers rondloopt, is er een grote kans dat je minder serieus wordt genomen dan als je mooie, shiny schoenen draagt van een goed merk. De moeite waard om in te investeren, dus! 

4. Horloge

Waar juwelen over het algemeen vooral een ding zijn voor vrouwen, zijn horloges bij mannen een echt luxe-item en vaak ook statussymbool. Je moet nu niet meteen naar de winkel van Patek Philippe rennen als je er het budget niet voor hebt, maar zorg dat je een mooi horloge draagt zonder krassen, met een bandje dat niet schilfert of er extreem plastic uitziet. 

In welke accessoires ga jij investeren?