TOP

@jantrendman spot: interieur- & designtrends

Trendforecaster Jan Agelink spotte voor Textilia de nieuwste interieur- en designtrends in Milaan. Zelfs klokken worden interactief!

Van 8 tot en met 13 april 2014 werd er in Milaan de jaarlijkse Salone Internazionale del Mobile gehouden: de meest belangrijke en toonaangevende design- en interieurbeurs ter wereld. Ontwerpers, merken en designscholen laten er hun nieuwste werk zien, op de meest inspirerende locatie’s verspreid over de stad. Hier een lijstje met de meest leuke en inspirerende dingen die daar zijn gespot.

ECAL Laussane

ECAL Laussane, of voluit École cantonale d’art de Lausanne, is een design academy uit Lausanne die al een paar jaar furore maken op de beurs in Milaan. Dit jaar hebben ze zelfs de prijs gewonnen voor de beste tentoonstelling in Milaan. Met hun project ‘delirious home’ kun je met de schaduw van een lamp de lamp uitzetten, kun je met de wijzers van de klok de beweging van je armen volgen, en kunnen cactussen zingen als je ze aanraakt. Al met al een leuke, en meer menselijke, verwijzing naar de toekomst van de ‘smart home’.

Merci in Milaan

De bekende conceptstore ‘Merci’ uit Parijs werd uitgenodigd door de designer Paola Navone om in haar studio tijdens de beurs een unieke pop-up winkel te maken. Zo gezegd, zo gedaan. De iconische producten van Merci, zoals hun huishoudelijke linnen en emaille producten waren op de beurs te koop in een inspirerende, voor Merci herkenbare omgeving.

jan merci pop up

paola-navone-merci-salone-mobile-dailybreakfast

Marcel Wanders’ Moooi

De expositie die Marcel Wanders met zijn merk Moooi laat zien is altijd enorm indrukwekkend en inspirerend. Deze keer is er enorm uitgepakt met grote foto’s van historische gebouwen en gewelven die een indrukwekkende sfeer geven aan de meubels die ervoor zijn opgesteld. Hij laat zien dat hij meester is in het creëren van een interieur met klasse en smaak. Een aanrader voor degene die volgend jaar naar Milaan afreist!

moooi

jan moooi

jan marcel wanders

Boek nu!                                                                                                        inschrijven-icoon

Wil jij weten wat dé zomertrends van 2015 worden? Kom dan 2 juni 2014 naar de trendsafari van Jan Agelink bij Vanmoof. Textilia’s trendforecaster verklapt je er de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mode en storedesign. Boek nu vast kaarten mét vroegboekkorting voor de trendpresentatie in Amsterdam.

Jan Agelink is trendforecaster op het gebied van mode en storedesign, met een focus op de denim, casual en sportfashionmarkt. Naast het geven van presentaties adviseert hij merken als Hugo Boss Green, O’Neill en De Bijenkorf. Onder zijn alias Jan Trendman blogt Jan elke week voor Textilia.nl over de laatste trends. Volg Jan ook op Instagram