TOP

Jeans: wat zijn de bestsellers bij Confetti Jeans in Enschede?

Ook benieuwd wat je collega of concurrent het beste heeft verkocht de afgelopen week? “Door het modebeeld verkopen we veel zwarte, oversized mannenshirts”, zegt Johan Aydin, eigenaar van Confetti Jeans in Enschede.

Johan Aydin: “Wij verkopen bij de mannen vooral veel zwarte, lange, oversized shirts met soms hier en daar wat ritsjes erop. Dit komt vooral door het modebeeld van het moment. De tops zijn dan óf zonder print óf met een all over print. Zo verkopen wij bijvoorbeeld sinds kort het Italiaanse merk Xargon en dat loopt heel goed. Dit label heeft basisshirts van rond de €45, een met ritsjes van rond de €50 en een met een dikkere stof van €69,95. Maar ook Army of Me loopt goed. Omdat deze shirts meer detail hebben, loopt de prijs van een item toch op naar tegen de €100.”

“Bij de vrouwen blijft alles wel een beetje achter, alleen de jeans trekt aan zoals de Gitta van Eden Schwartz (€140,-). We zijn daarom dit seizoen ook voorzichtig geweest met het inkopen bij de dames. Meiden geven de laatste tijd minder geld uit. Ze gaan liever voor goedkopere kleding. Maar die goedkope merken hebben ook minder goede jeans dus ik denk dat de vrouwen daarom wel wat meer willen betalen voor een betere broek. Tops veranderen ze iedere keer weer, dus daarom gaan ze daarvoor naar de goedkopere winkels. Mannen zijn daar wat makkelijker is. Zij shoppen minder vaak dus hen maakt het ook niet uit om eens in de zo veel tijd wat meer uit te geven aan kleding.”

“Ik denk dat we nog wel een tijdje voortborduren op de trends die er nu zijn. Je ziet op het moment de bomberjack al terugkomen maar ik denk dat het in de winter een bestseller wordt.”

“We merken dat de laatste jaren het klantenaantal is gedaald maar de klanten die wel komen, besteden ook meer. Mensen komen nu vooral gericht binnen in plaats van dat ze toevallig langslopen en een kijkje komen nemen. Ik denk niet dat dit volledig te wijten is aan de crisis. Ik denk dat het vooral te maken heeft met internet. Mensen gebruiken de laatste tijd vaak websites om zich te oriënteren en dan is het aan hen de keus of ze het ook via internet aanschaffen of dat ze naar een winkel gaan.”

Confetti Jeans
Oude Markt 8
7511 GA Enschede