TOP

Jan Zeeman toch commissaris bij textielsuper Zeeman

Oud-directievoorzitter Jan Zeeman blijkt al bijna twee jaar toezicht te houden op zijn eigen winkelbedrijf Zeeman Groep. Dat blijkt uit een bericht van FEM.

Toen Jan Zeeman in 1999 als directievoorzitter bij zijn keten met ruim 1.000 textielwinkels vertrok, weigerde hij nadrukkelijk een zetel in de raad van commissarissen, weet FEM. ‘Onder een oude eik kan weinig nieuws groeien’, legde Zeeman eind 2007 nog eens uit in een interview in Het Financieele Dagblad.

Uit onlangs bij de Kamer van Koophandel gedeponeerde stukken over 2007 blijkt dat Jan Zeeman al in mei 2007 terugkeerde als commissaris bij het concern. De inmiddels 66-jarige Zeeman laat via een woordvoerder weten geen commentaar te willen geven op zijn functie.

In de FEM 500 grootste bedrijven neemt Zeeman positie 296 in. Uit de jaarstukken blijkt dat de textielketen zijn ambities in 2007 niet heeft waargemaakt. Het omzetdoel van een half miljard euro, dat al in 2006 bereikt had moeten worden, werd voor het tweede jaar op rij niet gehaald. Zeeman boekte in 2007 20,4 miljoen euro nettowinst op een omzet van 456 miljoen euro. Bron: FEM