TOP

Jack Wolfskin lid van Fair Wear Foundation

Outdoormerk Jack Wolfskin is per 1 juli lid geworden van de Fair Wear Foundation (FWF). Deze non-profit organisatie zet zich ervoor in om de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie te verbeteren.

Voor Jack Wolfskin spreekt het welhaast voor zich dat het bedrijf zich heeft aangesloten bij de Fair Wear Foundation. “FWF is een gewaardeerd initiatief dat hoge eisen aan zichzelf en de leden stelt. Bovendien zijn er parallellen tussen hun en het systeem dat Jack Wolfskin al hanteert. Dat maakt het eenvoudiger om aan de richtlijnen van de Fair Wear Foundation te kunnen voldoen”, zegt CEO Manfred Hell. “Jack Wolfskin heeft altijd al zijn verantwoordelijkheid genomen voor het milieu en de mensen die onze producten maken. We vinden dit een eerste vereiste voor een succesvolle ontwikkeling van het bedrijf.”

 

Code of Labour Practices

Als nieuw lid van de Fair Wear Foundation heeft Jack Wolfskin de FWF Code of Labour Practices geaccepteerd. Hierin staan regels op het gebied van bijvoorbeeld kinderarbeid, arbeidsomstandigheden, betaling en werktijden. Hoewel de werkwijze die de Fair Wear Foundation voorschrijft Jack Wolfskin niet vreemd is, betekent het lidmaatschap dat dit nu voortaan door een onafhankelijke organisatie kan worden gecontroleerd. De producten van Jack Wolfskin worden voornamelijk gemaakt in Azië.

De Fair Wear Foundation is blij met Jack Wolfskin als nieuw lid. “We kijken er naar uit om samen te werken en de voortdurende inspanningen van dit bedrijf om arbeidsomstandigheden te verbeteren te versterken”, aldus Erica van Doorn, directeur van de Fair Wear Foundation. De organisatie telt ruim zestig leden die samen meer dan honderd merken vertegenwoordigen.