TOP

It’s X-mas time in de etalages!

De tijd van het jaar voor een etalagebureau is toch wel de sint- en kerstperiode. Vanaf januari zijn we alweer bezig met het bezoeken van X-mas beurzen in Frankfurt en showrooms waar de producenten een magische wereld laten zien waarvan wij geïnspireerd raken.

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Om al je klanten van de nieuwste kerstdecors te voorzien moet je goed kunnen inschatten wat je aan voorraad moet inkopen. Niet iedereen wil namelijk een roze/groene kerst. Nog steeds zijn er klanten die kiezen voor de traditionele kleuren, rood en groen. Gelukkig zijn mooie kunstbomen die niet van echt te onderscheiden zijn. Makkelijk om ieder jaar weer op te tuigen, zonder naaldverlies.

Maar hoe krijg je nu een bijzondere kerstboom opgetuigd die goed gevuld is en niet te iel oogt?

  • Begin met de verlichting (bijv. LED-lampjes), maar kijk uit dat de snoeren niet te heet worden als je ze bij elkaar bindt of de bomen te dicht onder een etalagespot plaatst. Koop niet te goedkope kwaliteit lampjes, want die zijn echt onbetrouwbaar in verband met kortsluiting e.d. Koop professionele verlichting, want bij brand keert de verzekering niet uit.
  • Vervolgens zoveel mogelijk ballen in de boom hangen en van beneden naar boven werken (van groot naar klein). Wissel mat en glans ballen met elkaar af zodat je een mooie verdeling krijgt. Combineer goud met paars, roze met groen, rood met paars. Het mag lekker bont allemaal. 
  • Daarna (pauwen)veren, glittertakken of glitter bloemen en bijvoorbeeld kleurrijke vlinders erin verwerken. Zo krijg je de boom goed vol en is het niet al te traditioneel en saai.
  • Onder de boom afwerken met mooie stof (goud, zilver of organza) en eventueel hoogglans pakjes of kussens erbij. Wat altijd goed opvult en veel sfeer geeft is losse sneeuw (strooisneeuw of sneeuwmatten) op de vloer en om de etalagefiguren heen. Dit is te koop bij onder andere Beekwilder. 

En vergeet niet de achterkant van de etalage te decoreren met bijvoorbeeld full color winterbeelden, glitter guirlandes of mooie gordijnstoffen. De etalages mogen wel wat voller dan normaal. Kijk maar eens bij Bergdorf Goodman in New York of Harrods in Londen. Daar zie je een complete sprookjeswereld.

Ik wens jullie allemaal alvast een hele mooie kersttijd toe en succes met het maken van vooral sfeervolle etalages!