TOP

InWear terug op de Nederlandse markt

Het was een tijdje stil rond vrouwenmodemerk InWear, dat in de jaren negentig hoogtijdagen in Nederland kende, maar uiteindelijk stilletjes van de markt verdween. Het is nu echter tijd voor een comeback in Nederland.

Bodewes Fashion in Almere is de nieuwe agent van InWear voor Nederland en wil samen met het Deense moederbedrijf DK Company een nieuwe impuls geven aan dit ooit zo populaire vrouwenmodemerk. Nog steeds richt het merk zich op de 30- tot 45-jarige vrouw die houdt van een sexy, elegante en urban look.

Strategiewisselingen

InWear is in 1969 opgericht en werd al snel over de hele wereld verkocht. Nederland werd één van de sterkste markten. Het merk kreeg ongeveer tien jaar geleden te lijden onder verschillende strategie- en managementwisselingen bij moederbedrijf IC Companys. Dit bedrijf besloot zich uiteindelijk volledig te richten op de premiummerken in het hogere segment. In 2014 werd InWear samen met de merken Matinique, Part Two en Soaked in Luxury verkocht aan het Deense DK Company, dat zich juist focust op het middensegment.

Positieve resultaten

“Na een periode waarin het wat minder ging, heeft DK company na de overname in juli 2014 grote strategische veranderingen doorgevoerd”, zegt Thomas Schrøder, salesdirector van InWear, in een persbericht. “Het laatste jaar laat weer positieve resultaten zien. We hebben dan ook geloof in de toekomst.” InWear wordt op dit moment in 18 landen verkocht en de focus ligt op uitbreiding in bestaande en nieuwe markten. “En met de lange historie in Nederland, de sterke merkbekendheid en de keuze voor een goed ingevoerde Nederlandse agent denken wij onze oude positie weer snel te kunnen heroveren”, zegt Schrøder.

Bodewes Fashion

Bodewes Fashion is sinds 1946 actief als importeur en agent op de Nederlandse vrouwenmodemarkt. Het merkenpakket bestaat uit Duitse en Deense merken als Soaked in Luxury (dat ook onderdeel is van DK Company), In Front, NÖR, NÜ Denmark, Lebek, Stehmann, DRYS en nu dus ook InWear.

Inwear zomer 2016 (4)Inwear zomer 2016 (3) Inwear zomer 2016 (2)Inwear zomer 2016 (1)