TOP

Interview ontwerper: nieuw damesmerk Den Elsen

Ontwerper Kirsten van Elsen richt zich met Den Elsen op 'busy bees': "Oftewel vrouwen met een druk leven."

Den Elsen

Na de Artemis Modeopleiding in Rotterdam liep Kirsten van Elsen stage bij Percy Irausquin en startte met de Amsterdamse modeontwerper de ready to wear-collectie PRC. Na zijn overlijden runde ze PRC nog een jaar alleen, maar uiteindelijk besloot ze haar eigen weg te gaan. Na nog een tijdje voor Supertrash te hebben gewerkt, komt ze nu met haar eigen collectie: Den Elsen.

Hoe ziet je collectie eruit? “Uitgangspunt is een totaalcollectie, variërend van casual tot fancy tops en van vrouwelijke silhouetten in kleurrijke jurkjes en rokjes tot scherp gesneden jasjes. Ik richt me op ‘busy bees’, oftewel vrouwen met een druk leven. Stoere jeans, fashionable knitwear en bijbehorende tassen mogen dan ook niet ontbreken in mijn collectie. In eerste instantie start ik met twee collecties, maar het doel is jaarlijks vier collecties, zodat ik nog sneller kan inspelen op de trends die mij raken.”

Waar is je collectie te koop?Den Elsen past zowel bij de trendy boetieks als bij de grotere modeketens. De sfeer van de winkel moet een verlengstuk zijn van het sfeerbeeld van Den Elsen: levendig, kleurrijk, hip & happening.”

In welke prijsklasse hoort Den Elsen thuis? “In het midden/hoogsegment, met prijzen variërend van €49,- voor diverse tops tot €199,- voor jasjes. Ik gebruik alleen hoogwaardige stoffen en materialen en alle items zijn bijzonder uitgewerkt. Labels Connection gaat de verkoop op zich nemen. De marge voor de winkelier zit op 2.7, waarmee ik inzet op een reële gezamenlijke profit.”

Wat kunnen detaillisten nog meer verwachten? “We gaan we zo snel mogelijk aan de slag met social media en daarnaast komt er een online blog, compleet met de laatste trends, shopping pages, ‘best dressed celebrities’ en beroemde lifestyle-evenementen.”

Verkoopinfo:020-262 28 05